societat

Cort posa data límit al desmantellament de Son Banya: 2020

L'Ajuntament de Palma reallotjarà 45 famílies del poblat per tota la capital, menys als cinc barris "més vulnerables"

Cort+posa+data+l%C3%ADmit+al+desmantellament+de+Son+Banya%3A+2020

L’Ajuntament de Palma es manté ferm en la seva intenció de desmantellar Son Banya. Segons Cort, el poblat marginal serà història el 2020. La propera passa en aquest camí seran els desnonaments previstos per octubre però que l’Ajuntament ha demanat ajornar fins a principis de 2018 perquè voldria esbucar les cases tot d’una que siguin desallotjades. I a més volen tenir més temps per elaborar el pla d’inserció.

La justícia ha posat la data límit el 5 d’octubre per al desallotjament de 45 cases i, tot i que el Consistori ha demanat un ajornament, és simplement per qüestions de tràmits burocràtics. La regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, està disposada a acabar una feina que va començar ja fa anys.

Borràs calcula que el desnonament ordenat judicialment afectarà unes 350 persones. La prioritat de l’Ajuntament són 15 famílies, 60 persones, que tenen infants i que no disposen d’una altra casa que no sigui on viuen a Son Banya. La regidora ha recordat que Son Banya es va crear fa més de 40 anys com un intent d’integració de la població gitana.

Les famílies que siguin desnonades de Son Banya seran reallotjades a altres zones de Palma. El mes de setembre l’Ajuntament començarà a tenir reunions amb els afectats per estudiar cada cas i fer propostes adequades a les seves circumstàncies. Les famílies de Son Banya seran reallotjades per tot Palma menys les cinc barriades amb major índex de pobresa i exclusió social. Així, queden fora Son Gotleu, la Soledat Nord i Sud, Verge de Lluc i Son Ximelis.

Tot i que no hi ha cens oficial perquè no es permet l’empadronament al poblat, es calcula que hi viuen unes 117 famílies. Sí que es coneix que la xifra d’infants és de 200 a causa del pla d’escolarització vigent.

Els afectats pels desnonaments encara no tenen comunicació oficial per part de l’Ajuntament. Tot i que no han volgut ser enregistrats, els residents de Son Banya amb qui hem pogut parlar han explicat que aquest divendres al dematí s’han assebentat per la premsa de la notícia.


Escolta aquí la notícia emesa a l’Informatiu Migdia d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El professor de la UIB condemnat per coaccions contra una professora continua exercint, tot i la suspensió de sou i feina

El centre diu que Miguel Beltrán pot impartir classes perquè ha recorregut la sanció

Es romp la grua que retirava un catxalot d’unes 5 tones de la platja des Carnatge

La biòloga Antònia Solomando, de la Fundació Palma Aquàrium, assegura que és una espècie habitual de la Mediterrània, però es...

Reobri el mercat artesà de la Mola

Es pot visitar tots els dimecres i diumenges fins a l'octubre. En aquest punt s'hi poden trobar productes ben diversos fets de vidre, fusta, cuir o ceràmica elaborats per artesans...

Els metges de família recuperen avui les visites presencials amb por al col·lapse anterior a la pandèmia

Es reorganitzen les cites mèdiques, però permetent que el pacient pugui escollir entre visita presencial o telefònica o entre els...