X

Costa ataca el PSIB per defensar-se del nomenament d’un presumpte agressor sexual

La diputada socialista Silvia Cano li ha reclamat que "per dignitat, no faci un Rubiales i dimiteixi" i ha criticat que entre la víctima i l'agressor, el vicepresident va triar l'agressor

28/11/2023

Costa ataca el PSIB per defensar-se del nomenament d’un presumpte agressor sexual

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha optat per atacar al PSOE pel seu suport a la llei del “només sí és sí” i els casos d’abusos de menors tutelades per defensar-se de les crítiques per haver nomenat gerent de l’empresa pública Ibetec a Juan Antonio Serra Ferrer, un amic processat per agressió sexual: “No acceptarà lliçons dels qui van intentar tapar els casos d’explotació sexual a menors tutelades ni dels responsables de la llei del “només sí és sí”. “Soc humà i m’equivoc, però aquí sembla que els únics que no s’equivoquen són vostès, que són millors”, ha assenyalat Costa en la seva resposta a la diputada del PSIB Sílvia Cano, a qui li ha al·ludit sobre l’obertura de judici oral per l’anomenat cas Multimèdia contra Francisco Cano, pare de la socialista. “No crec que el seu pare sigui un corrupte, però em puc equivocar”, ha afirmat el vicepresident.

La diputada socialista ha reclamat a Costa que “per dignitat, no faci un Rubiales i dimiteixi” i ha criticat que entre la víctima i l’agressor, el vicepresident va triar l’agressor. “Així funcionen les pràctiques que legitimen la cultura de la violació”, ha afirmat la socialista, que ha lamentat que Costa donés més credibilitat a l’agressor que a la víctima.

El conseller ha reiterat que va cometre un error, però ha rebutjat les “lliçons de superioritat moral” del PSIB i s’ha negat a considerar les peticions de dimissió argumentant que en el PSOE ningú no va dimitir ni en relació als casos d’explotació sexual de menors tutelades ni per l’excarceració ni rebaixes de penes per la llei del “només sí és sí” a “violadors i pederastes”.

Pilar Costa: “No és un error, és un encobriment”

Per part seva, la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha respost a la diputada del PSIB Pilar Costa, amb casos i polèmiques que van esquitxar governs anteriors com la plaça en la sindicatura de Comptes de l’expresidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, o la polèmica del Hat Bar en la qual es va veure involucrada l’exlíder de l’executiu, Francina Armengol.

La diputada socialista ha lamentat, no obstant això, que el gerent d’SFM, José Ramón Orta, segueixi al capdavant de l’ens malgrat els seus comentaris masclistes en xarxes socials. Pilar Costa ha considerat “el súmmum de la vergonya política” que Juan Antoni Serra fos nomenat sabent que estava implicat en un cas d’agressió sexual i ha acusat el vicepresident del Govern de justificar el seu comportament i de minimitzar-ne les acusacions. “En lloc de demanar perdó, actuen amb fatxenderia. Al matí encenen espelmes contra la violència i pengen pancartes i a l’horabaixa nomena presumptes agressors sexuals”, ha afirmat la diputada del PSIB.

Pilar Costa ha conclòs preguntant per la situació processal “exacta” de Serra en el moment del seu nomenament i ha acusat a Antoni Costa d’ignorar les declaracions de la víctima actuant “d’amic a amic”. La socialista ha preguntat si el Govern va maniobrar per a arxivar la causa.

Notícies relacionades >

28/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris