societat

Creix el nombre de persones grans afectades per la Covid-19 a les residències

UGT denuncia que manca personal i el material de protecció en aquests centres és insuficient


Creix el nombre de persones grans afectades per la Covid-19 a les residències de les Illes. Les darreres xifres indiquen que hi ha 10 malalts pel virus entre els residents, sis d’ells estan hospitalitzats. A més, hi ha 103 usuaris aïllats per sospita de contagis a 10 residències.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, ha explicat també que “hi ha 15 treballadors positius a diferents residències de l’arxipèlag, alguns fan feina a la residència Can Blai d’Eivissa. A més, 75 empleats d’una vintena de centres que atenen gent gran fan quarantena a ca seva”. Tot i aquest escenari, Arranz ha assegurat que la situació a les residències no es pot comparar amb la viscuda durant l’estat d’alarma. Per això l’Administració no es planteja la intervenció d’aquests centres.

Mancances

Davant aquest augment dels casos actius a les residències, el sindicat UGT denuncia que manquen treballadors i que els equips de protecció individuals són insuficients per frenar la pandèmia.

La responsable del sector de la dependència del sindicat UGT a les Balears, Marta Balcells, ha explicat als micròfons d’IB3 Ràdio que “en algunes residències no reparteixen les mascaretes necessàries per cada torn de feina i els guants que s’empren són de mala qualitat i s’espenyen quan les empleades duen a terme tasques d’higiene als residents”

Segons Balcells, tot això posa en risc la salut dels usuaris i de les treballadores. Un punt que també preocupa el sindicat UGT és la manca de personal, sobretot els caps de setmana i vespre. “La situació es complica quan algunes empleades s’han de quedar a ca seva aïllades perquè han tengut un contacte de risc; és complicat llavors cobrir els horaris. També ens trobam amb molta càrrega de feina”, detalla Balcells.

L’Institut Mallorquí de Serveis Socials assegura que a les residències públiques es compleixen les ràtios de manera escrupolosa. La Conselleria de Serveis Socials, mentrestant, afirma que fa feina per modificar l’actual decret i poder obligar per llei que les empreses que gestionen les residències ampliïn les plantilles de treballadors. L’actual decret regula que, en una residència amb 100 usuaris, hi ha d’haver 28 cuidadors i 10 tècnics, entre ells personal d’infermeria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips...

Entren en vigor les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàzar, Vila i Sant Antoni

A Palma, els barris afectats són el de la plaça de Toros, el d'Arxiduc, Son Oliva i Son Fortesa Sud.

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

L'objectiu no és altre que centralitzar la presa de mostres programades i descongestionar, així, els centres de salut