societat

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46 a la UCI

L'Hospital de Son Espases té habilitades ara 4 plantes Covid. A aquesta xifra s'hi ha d'afegir una planta de l'Hospital General, la gestió del qual és de Son Espases.


La pressió assistencial augmenta a totes les illes, i això provoca que els hospitals hagin de fer canvis per poder atendre un nombre creixent de pacients . L’Hospital de Son Espases habilita una planta més per a pacients Covid, Can Misses destina més llits procedents de la Unitat de Medicina Interna, i el Mateu Orfila obri una segona UCI. Arreu de les Balears, en les darreres hores han augmentat en 33 pacients els ingressats a plantes Covid. Això fa que la xifra total sigui ara de 288. A les UCI ara són 46 els ingressats. Això representa tres pacients més que ahir.

Més llits Covid a Can Misses

Per illes, a Eivissa hi ha hagut tres nous ingressos a planta, i ara el nombre de pacients és de 59. A la UCI d’Eivissa també hi ha hagut 3 ingressos més , i això fa que el total de pacients siguin 9. Per això, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha decidit augmentar l’espai reserevat a pacients Covid de 41 llits a 78. Aquest augment ha estat gràcies a l’espai cedit de la Unitat de Medicina Interna de Can Misses.

Tanmateix Mallorca és l’illa amb major pressió assitencial: ara hi ha 202 pacients a les plantes Covid. Aquesta xifra representa que n’hi ha 28 més que ahir. A les UCI de Mallorca són 31 pacients crítics els que ara hi reben tractament.

Nova planta Covid a Son Espases

L’Hospital de Son Espases ha hagut d’obrir una nova planta Covid. Això fa que ara siguin quatre plantes de l’hospital de referència de les Balears que es destinen a atendre els malalts de la pandèmia. A aquestes quatre plantes se n’hi ha d’afegir una altra de l’Hospital General de Mallorca, la gestió de la qual depèn també de Son Espases. A l’hospital de Son Espases, en just cinc dies, gairebé s’ha duplicat el nombre de persones ingressades amb Covid. Si dimecres passat eren 49 els positius a l’hospital de referència de les Balears, avui dilluns són 75 els positius que hi ha a Son Espases. I a aquesta xifra s’hi ha d’afegir els 13 positius de Covid que es troben a l’Hospital General de Mallorca. Això fa 88 malats Covid. Segons els sindicats, unes 14 persones en conjunt ingressen cada dia a Son Espases i a l’Hospital General. Arran d’aquest augment, els sindicats sanitaris han denunciat manca de planificació en els recursos humans.

Segona UCI al Mateu Orfila

A Menorca continua augmentant la pressió hospitalària a Menorca, que aquest dilluns registra la xifra més alta de pacients ingressats al Mateu Orfila des de l’inici de la pandèmia. A hores d’ara, hi ha 33 persones ingressades: 27 es troben a planta i 6 a la unitat de cures intensives, fet que ha duit a obrir una segona UCI. De fet, un de cada tres ingressats a l’hospital ja són malalts Covid.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença a Madrid el judici contra Rodrigo de Santos per agredir sexualment dos presos

El Fiscal demana 20 anys de presó per a l'exregidor del PP. L'acusa d'obligar un dels presos a mantenir relacions...

Un home de 34 anys, greu després de tenir un accident amb el patinet al Molinar

L'accident ha tengut lloc a les 00.10 hores al carrer Vicari Joaquin Fuster

La delegada del Govern Aina Calvo: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”

Els immigrants arribats el cap de setmana encara no dormen a Son Tous, sinó a aparcaments i cotxeres de dependències...

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència