X

L’aturada dels VTC a l’aeroport de Palma ocasiona la saturació dels taxis en una jornada amb 700 vols

L'associació de transport de viatgers considera l'enduriment de les sancions un atac directe a la seva activitat

20/05/2022

Redacció

Primer dia d’enduriment de les sancions per la captació il·legal de clients als aeroports, i els professionals dels vehicles de lloguer amb conductor, els VTC, només poden fer serveis si prèviament els contracta el client. Per denunciar que aquesta nova norma és un atac directe a la seva activitat, les empreses de minibusos que operen a la zona d’arribades de l’aeroport de Son Sant Joan han fet una aturada en plena hora punta que ha col·lapsat el servei de taxi.

I això ha ocasionat llargues cues de turistes que volien agafar un taxi, d’entre 30 i 45 minuts, just en una jornada en què hi ha programats 700 vols, només a l’aeroport de Palma. Serà un cap de setmana intens des del punt de vista aeroportuari. A Eivissa hi ha programats devers 500 moviments des d’avui i fins diumenge. A Menorca són més de 350 i a Son Sant Joan, hi ha previstos més de 2.300 vols. 

El de Palma és l’aeroport que rebrà més quantitat de turistes en un moment en què hi ha tensió per l’enduriment de les sancions per captació il·legal de clients que no deixa als minibusos captar clients de manera lliure.

La situació al capvespre ha estat molt tranquil·la. Però aquest matí, el grup d’empreses de transport, han volgut mostrar rebuig a l’enduriment sancions i han començat a fer voltes amb els vehicles sense clients per impedir que els taxistes poguessin accedir a les parades. Per dissoldre la protesta hi ha intervingut AENA, la Policia Local i la Policia Nacional.


 No trob taxi a Palma… Són tots a l’Aeroport?

La recent creada associació de transport de viatgers, que aglutina una trentena d’empreses i autònoms, considera aquest enduriment de les sancions un atac directe a la seva activitat.

“Ha entrat una llei en vigor en la qual se’ns prohibeix oferir servei. Si n’oferim, és sancionable i ens poden immobilitzar el vehicle. I les multes poden arribar de 1.000 a 6.000 euros. Reprendrem l’activitat quan el Govern es posi en contacte i ens doni una solució per poder treballar. No podem fer feina amb por que ens immobilitzin els vehicles i ens posin sancions”, ha assegurat el president de l’Associació ATVIB, Juan Gorret, qui parla d’una aturada indefinida.

20/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris