economia

L’aturada dels VTC a l’aeroport de Palma ocasiona la saturació dels taxis en una jornada amb 700 vols

L'associació de transport de viatgers considera l'enduriment de les sancions un atac directe a la seva activitat


Primer dia d’enduriment de les sancions per la captació il·legal de clients als aeroports, i els professionals dels vehicles de lloguer amb conductor, els VTC, només poden fer serveis si prèviament els contracta el client. Per denunciar que aquesta nova norma és un atac directe a la seva activitat, les empreses de minibusos que operen a la zona d’arribades de l’aeroport de Son Sant Joan han fet una aturada en plena hora punta que ha col·lapsat el servei de taxi.

I això ha ocasionat llargues cues de turistes que volien agafar un taxi, d’entre 30 i 45 minuts, just en una jornada en què hi ha programats 700 vols, només a l’aeroport de Palma. Serà un cap de setmana intens des del punt de vista aeroportuari. A Eivissa hi ha programats devers 500 moviments des d’avui i fins diumenge. A Menorca són més de 350 i a Son Sant Joan, hi ha previstos més de 2.300 vols. 

El de Palma és l’aeroport que rebrà més quantitat de turistes en un moment en què hi ha tensió per l’enduriment de les sancions per captació il·legal de clients que no deixa als minibusos captar clients de manera lliure.

La situació al capvespre ha estat molt tranquil·la. Però aquest matí, el grup d’empreses de transport, han volgut mostrar rebuig a l’enduriment sancions i han començat a fer voltes amb els vehicles sense clients per impedir que els taxistes poguessin accedir a les parades. Per dissoldre la protesta hi ha intervingut AENA, la Policia Local i la Policia Nacional.


 més info  No trob taxi a Palma… Són tots a l’Aeroport?

La recent creada associació de transport de viatgers, que aglutina una trentena d’empreses i autònoms, considera aquest enduriment de les sancions un atac directe a la seva activitat.

“Ha entrat una llei en vigor en la qual se’ns prohibeix oferir servei. Si n’oferim, és sancionable i ens poden immobilitzar el vehicle. I les multes poden arribar de 1.000 a 6.000 euros. Reprendrem l’activitat quan el Govern es posi en contacte i ens doni una solució per poder treballar. No podem fer feina amb por que ens immobilitzin els vehicles i ens posin sancions”, ha assegurat el president de l’Associació ATVIB, Juan Gorret, qui parla d’una aturada indefinida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Laura Moya 20/05/2022

    Saludos,yo soy taxista en Palma y me veo en la necesidad de transmitir la realidad del día a día en el aeropuerto: nosotros los taxistas no estamos en contra de la existencia de otro tipo de empresas como transfers o vtcs, al contrario, son un servicio complentario necesrio. Únicamente exigimos que se respete le ley. Y le ley dictamina que únicamente pueden prestar servicio (recoger clientes en el aeropuerto) con una contratación previa. Lo que significa que SÍ es ilegal ponerse en la terminal de salidas del aeropuerto a ofrecer sus servicios, ofreciendo precios realmente desorbitados ((lo sabemos todos los taxistas por los testimonios de los clientes) como por ejemplo 20 euros por persona para ir a magaluf (4 personas serían 80 euros, cuando una taxi con sus tarifas reguladas y impuestas por el ayuntamiento cuesta 40 más o menos,ya que nuestros precios son por kilómetro y tiempo)). Realmente roban servicios al taxi, no pueden ponerse frente a la entrada de los taxis y llevarse clientes sin contratación previa.
    Yo trabajo en ciudad y en aeropuerto y puedo asegurar que jamás en el tiempo que llevo de servicio se ha producido un colapso como el de hoy, y mucho menos una cola tan tan larga, JAMAS. Esto lo han hecho a conciencia, llamar a ib3 el día que han colapsado el aeropuerto y “reivindicar” su supuesto derecho a trabajar. Que los taxistas entienden y aceptan otros medios de transporte, pero no podemos permitir que nos roben en nuestras narices. Y encima nos den mas mala fama al sector de la que ya tiene. Que os aseguro que este señor al que han entrevistado ( que lo conozco ) es menos legal que cualquier taxista, os lo aseguro.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears lideren la caiguda anual de l’atur: un 45% manco al juny

Respecte al mes de maig, la desocupació baixa en 1.955 persones, la qual cosa representa un descens del 5,40 %

El Consell demana que la tela de llengües es protegeixi com a producte artesanal per la UE

L'objectiu és lluitar contra les falsificacions i ajudar a comercialitzar els productes fets a mà

Els sindicats anuncien mobilitzacions si els salaris no pugen per compensar la inflació

Les patronals PIMEM i CAEB creuen que les dades laborals són molt bones, però temen que no es traslladin als...

Rècord històric de la despesa turística a Balears per a un mes de maig

Les Illes lideren també l'arribada de turistes internacionals al maig, que superen el milió, en concret, 630.000 visitants