X

Damm anuncia que Agama té pèrdues i ha de retallar les compres de llet als productors

Segons el grup català, la majoria de la producció de Mallorca no té sortida i també haurà de reduir els preus als ramaders

21/09/2023

Damm anuncia que Agama té pèrdues i ha de retallar les compres de llet als productors

Guillermo Gayà

La viabilitat de la fàbrica d’Agama a Mallorca està en risc per la davallada del consum d’aquesta marca de llet i l’increment dels costos derivats de la inflació. Els responsables del grup Damm han explicat a Palma que, d’ençà que varen comprar la marca, l’any 2017, s’han generat pèrdues per valor de 6 milions. Això, malgrat una inversió de 7 milions per modernitzar la fàbrica on s’envasa la llet i s’elabora una part de la producció de Laccao.

Els directius del grup català asseguren que l’increment de preus ha fet que els consumidors balears optin per marques més barates. Davant aquesta situació, han anunciat als 6 ramaders de Mallorca als quals compren llet que prescindiran d’un o dos d’ells. L’objectiu és reduir el volum de compres un 40% en sis mesos. També volen negociar amb els ramaders una rebaixa en el preu de compra de la llet en els nous contractes, a partir de dia primer d’octubre. En aquests moments, segons les dades de Damm, Agama paga als ramaders entre 3 i 4 cèntims per litre més que el preu mitjà a la Península.

Damm va presentar al Govern un projecte industrial estratègic amb fons Next Generation que preveu una inversió de 42 milions d’euros per posar en marxa una nova fàbrica d’Agama, una embotelladora de la marca de cervesa Rosa Blanca i un centre logístic. Però el futur d’aquest projecte, afegeixen els directius, depèn del suport públic, i també de la viabilitat d’Agama en un context econòmic que qualifiquen de “molt complicat”.

El Govern diu que AGAMA ha de treballar per millorar les vendes

La resposta del Govern ha vengut per part del Conseller d’Agricultura, Joan Simonet, qui ha dit que no són ells, sinó AGAMA, els qui han de fer feina per millorar les vendes. De la mateixa manera, s’ha sorprès que l’empresa hagi responsabilitzat de la davallada de vendes als ramaders. Simonet també ha recordat que la llet mallorquina forma part de les campanyes de foment de consum de Producte Local que està duguent a terme des de fa temps l’Executiu autonòmic.

21/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris