L'exdirector d'Acció Sanitària en Situacions de Crisi de la OMS afirma que la relaxació excessiva enfront del virus està provocant interaccions socials desmesurades
9Enmig d’una situació sanitària encara delicada, la variant Delta del coronavirus va guanyant terreny cada vegada més ràpid, manifestant-se sobretot a la franja d’edat dels 12 als 29 anys. També preocupa l’efecte i les reaccions d’aquesta variant a les persones d’entre 60 i 69 anys, tant en aquelles no vacunades com a les vacunades amb una sola dosi, és a dir, amb la pauta de vacunació incompleta. L’exdirector d’Acció Sanitària en Situacions de Crisi de la OMS, Daniel López Acuña, ha destacat avui matí en una entrevista a IB3 Ràdio la importància de no relaxar-se enfront de la incessant expansió del virus. De fet, pel que fa a la desescalada, López Acuña assegura: “socialment, hem estat massa prematurs en la desescalada: prematurs suspenent l’estat d’alarma, concloent tocs de queda, reobrint l’oci nocturn i alliberant l’ús de la mascareta (als espais públics)”.
L’exdirector ha confirmat que aquesta baixada de guàrdia ha desembocat en “interaccions socials desmesurades“. Una relaxació que tampoc està justificada -confirma- al cas del Regne Unit, on també s’han anant reprenent les activitats socials i on, a més, a partir del 19 de juliol, segons el primer ministre Boris Johnson, les mesures arribaran a la seva fi. López Acuña no creu que les passes dutes a terme per part del Regne Unit siguin adequades ni exemplars. “Aquestes decisions operen exclusivament amb lògica política, amb l’objectiu de complir amb les promeses que va fer a la societat”, ha declarat l’exdirector. López Acuña posa l’accent en evitar relaxacions excessives i en no aixecar les restriccions a les zones en què la incidència és encara elevada.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu