societat

Detectats 530 nous casos de Covid a les Balears en les darreres 24 hores

En les últimes 24 hores s'han realitzat 5.034 proves per detectar el coronavirus a la comunitat, de les quals 511 han resultat positives (57 menys que el dissabte). Així, la taxa de positivitat se situa en el 10,15%


Salut ha informat de les darreres dades de Covid-19 a les Balears. Aquest diumenge s’han notificat 530 nous casos, d’un total de 40.825 (recordem que ahir dissabte es varen superar per primera vegades els quaranta-mil casos) i 363 persones ja han superat la malaltia, d’un total de 31.360. A més, no s’ha registrat cap nova defunció (489 en total). Quant als casos actius, són 167 més avui i el total és de 8.976 casos.

Segons la Conselleria de Salut, en les últimes 24 hores s’han realitzat 5.034 proves per detectar el coronavirus en la comunitat, de les quals 511 han resultat positives (57 menys que el dissabte). Així, la taxa de positivitat se situa en el 10,15%. Des de l’inici de la pandèmia s’han dut a terme 839.475 proves per detectar la COVID-19 a les Illes.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS:

En aquests moments, el Servei de Salut de Balears atén 9.608 persones a causa del virus. Als hospitals hi ha 349 persones ingressades a planta (15 més que en les últimes 24 hores) i 109 a UCI (dues més que aquest dissabte). A més, en les últimes 24 hores s’han registrat 13 altes i 396 curats a Atenció Primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 315 pacients ingressats (97 a UCI), a Eivissa són 29 els ingressats a planta hospitalària (vuit a UCI), mentre que a Menorca hi ha cinc persones ingressades a planta (quatre a UCI).

La tendència dels ingressos hospitalàries va clarament a l’alça. A partir del 9 de desembre, cada setmana ingressen als hospitals nous malalts de coronavirus i, per tant, augmenta la pressió assistencial. En aquesta darrera setmana 35 persones més han ingressat per la malaltia.

Preocupa també l’evolució de la taxa de positivitat de les proves PCR, que també augmenta des del 9 de desembre. En aquell moment la taxa era del 6 per cent, mentre que, dijous passat era del 13 per cent. Per tant, en un mes la taxa s’ha duplicat. Aquest cap de setmana la taxa ha disminuït lleugerament i ahir se situava al 10 per cent. No obstant això, seguim triplicant la taxa que recomana la Unió Europea del 3 per cent.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Respecte a les residències de persones majors, hi ha 108 usuaris amb contagi actiu, dels quals 94 estan hospitalitzats. A més, 80 professionals d’aquests centres estan contagiats. D’altra banda, la xifra de morts en residències s’ha mantingut aquest diumenge en 221 morts des de l’inici de la pandèmia.

Quant als professionals sanitaris de les Illes, hi ha 453 casos en vigilància, dels quals 216 estan contagiats per la COVID-19.


Un 6,6% dels habitants de més de 90 anys ha tingut coronavirus
La mitjana de persones infectades per un brot a les Balears és de vuit
Balears supera els 40 mil contagis de Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé