societat

David Lladó, d’Open Arms: “Les retencions als vaixells de les ONG són per silenciar el que passa en el Mediterrani”

El mallorquí voluntari de l'ONG se sent impotent, després d'estar dos mesos aturats per una quarantena imposada que manté el vaixell retingut a Itàlia

David+Llad%C3%B3%2C+d%27Open+Arms%3A+%26%238220%3BLes+retencions+als+vaixells+de+les+ONG+s%C3%B3n+per+silenciar+el+que+passa+en+el+Mediterrani%26%238221%3B

Aquesta setmana s’han complit 2 mesos d’ençà que el vaixell de rescat Open Arms es troba retingut a Itàlia. A la seva darrera sortida va rescatar centenars de migrants de dins l’aigua. El cap d’expedició era el mallorquí David Lladó. Dos mesos després, es mostra impotent per estar aturat i reclama una solució immediata per seguir salvant vides.

David Lladó mira la mar, però des de terra ferma, i no des d’on ho voldria fer, sinó a bord d’un vaixell salvant vides.

“Fa dos mesos i un dia que el vaixell està retingut de manera administrativa, sense comptar els catorze dies d’una quarantena injustificada que ens imposaren abans”, explica David Lladó, que assegura que les 260 persones refugiades i tota la tripulació varen donar negatiu a les proves de la Covid, però “tot i així ens imposaren una quarantena de catorze dies. Quan va acabar la quarantena ens varen fer entrar a port i ens varen sotmetre a una inspecció de 17 hores”.

“Les parades que s’estan fent als vaixells de les ONGs tenen l’objectiu de silenciar el que està passant en el Mediterrani, perquè les notícies sobre la vulneració dels drets humans, morts, devolucions en calent, etc, només es coneixen quan hi ha ONGs a la zona que ho està denunciant”.

Al darrer salvament varen ajudar més de 200 migrants. Pensar que d’ençà que estan aturats hi ha gent que ha perdut la vida, li genera un sentiment d’impotència.

“En els dies posteriors de la inspecció, per exemple, on només hi havia un vaixell de l’ONG, hi va haver 130 morts. Les xifres oficials són de cadàvers recuperats. Les embarcacions que salvam duen entre 80 i 120 persones”, fet que vol dir que hi ha moltes persones que cauen a la mar durant la nit i que després no figuren en les xifres oficials, perquè simplement desapareixen.

Amb l’Open Arms i altres 4 vaixells de salvament retinguts, el panorama ara que hi ha bon temps, és desencisador. “Si fa bon temps, les condicions favorables, ells sortiran. Si surten i no hi ha vaixells de rescat, el que succeirà matemàticament és que hi haurà morts al mar i nosaltres no podrem fer absolutament res perquè estam aturats de manera administrativa”.

En espera que les autoritats competents hi actuïn, David Lladó continua a Palma com un animal dins la gàbia, desitjant sortir per fer allò que l’ha canviat per sempre: ajudar a salvar vides.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els sindicats, avisen: hi ha menys llocs de feina i aquests són més precaris

CCOO demana a les empreses que siguin "respectuoses amb la normativa laboral i ajustin les plantilles a les necessitats" per...

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

Era un ferm defensor de la república i de la identitat dels pobles

Prohibit el bany a la Platja Gran de Ciutadella a causa d’un vessament d’aigües residuals

Segons les previsions de l'Ajuntament, en funció dels resultats de les analítiques, es podria reobrir aquest dimecres

878 nous casos covid a Balears i notificades quatre morts

Les persones que passen la covid ara mateix a les Illes són 10.406