X

David Mataró vol estrenar l’obra guanyadora del Torneig de Dramatúrgia al teatre

"Al Berta", com a lectura dramatitzada, s'enregistrarà les pròximes setmanes i s'estrenarà aquesta primavera a IB3 Ràdio

24/01/2022

David Mataró vol estrenar l’obra guanyadora del Torneig de Dramatúrgia al teatre

L’efecte sorpresa i el rerefons d’una història romàntica amb una mirada irònica, això sí, portada als extrems, són els dos ingredients que segons David Mataró, han ressonat més entre el públic. Un públic que amb la seva elecció, ha fet que l’obra del guionista i cineasta, hagi triomfat a la final del Torneig de Dramatúrgia de les Balears, impulsat per Produccions de Ferro. El text “Al Berta” s’ha imposat a la proposta de l’autora i actriu Marina Collado, aquest cap de setmana.

Aquest dilluns a Ib3 Ràdio, hem estat amb David Mataró, director de sèries d’èxit a la Televisió pública de les Illes, com “Treufoc“, de cintes com “Llengua amb tàperes” i “Correnties de Sa Dragonera”.

David Mataró -que sobretot ha destacat en el món audiovisual, amb sèries com, “Treufoc” 2017, ‘Premi Peyo Sarasola’ al millor programa autonòmic i amb distribució internacional, així com una de les sèries més vistes, “Hotel Bellavista“, ara, s’ha atrevit amb la dramatúrgia. Del resultat, el públic n’ha parlat i amb contundència. “Al Berta” parla d’una relació amb clau d’humor surrealista i absurda. El protagonista pateix una síndrome de Diògenes mental sui gèneris. Una lectura dramatitzada que s’enregistrarà les pròximes setmanes i s’estrenarà aquesta primavera aquí a la Ràdio Pública.

Però el recorregut del text guanyador Al Berta, anirà més enllà i David Mataró ens ha avançat que l’obra original es farà més gran amb “la introducció d’altres històries de parelles. L’objectiu, ha admès, és que pugui estrenar-se en sala de teatre. Ja he començat a parlar amb dramaturgs i dramaturgues i necessitaren director i intèrprets”

I com que el director català prové del món de les arts audiovisuals, li he demanat pel moment que viuen les sèries a plataformes si a televisió. M’ha confirmat que aquí a les Illes vivim un moment “d’auge, de floriment, d’aquest producte” perquè assegura, “es conjuguen dues variables: el talent local i alhora, l’aposta de la Televisió Pública per sèries de qualitat i més arriscades”. Sèries, per cert, amb ressò internacional.

El cineasta i guionista també ens ha confirmat en quins projectes treballa ara mateix. Per una banda, a punt de donar sortida a una nova sèrie de CEF Produccions i la productora catalana, Minoria Absoluta, “Olio” i per l’altra, un curt sobre la crisi migratòria.

David Mataró va fer la passa a la ficció televisiva com a guionista i va escriure “Lalola” per Antena3. En arribar a Mallorca comença a dirigir i escriure series com “Migjorn” i “Hotel Bellavista” amb força audiència a IB3. També dirigeix “Del Silenci… paraules” 2010, sobre els últims presos polítics de Balears.

24/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT