X

De convent a escoleta infantil

Les monges de la Caritat cedeixen Can Tous al Col·legi l'Assumpció de Binissalem, que hi impartirà l'educació de 0 a 5 anys

26/09/2022

De convent a escoleta infantil

Nofre Pasqual

L’antic convent de Ca ses Monges de Binissalem, tancat des de l’any 2017, serà una escoleta d’educació infantil a partir del curs 2023-2024. Les monges de la Caritat han donat l’edifici a la Fundació Escola Catòlica de Balears que destinarà la infraestructura a l’ampliació de l’Escola de l’Assumpció.

Des que les monges de la Caritat se’n varen anar de Binissalem ara fa 5 anys, molt s’havia especulat sobre el destí del casal de Can Tous, un edifici catalogat del segle XVI ubicat al bell mig del poble, a tocar de la plaça de l’església i pel qual les religioses han rebut bones ofertes de compra per part de particulars. Al final, però, han optat per cedir-lo gratuïtament a l’escola, amb la qual es comunica a través del pati.

Per tal d’adaptar-lo a les necessitats escolars, la casa està sent objecte d’una gran reforma arquitectònica, això sí, conservant els elements patrimonials com són les arcades o les vidrieres. L’escoleta disposarà de 6 aules de 0 a 5 anys.

Amb l’ampliació cap a l’antic convent, l’escola podrà abandonar l’edifici que en els darrers anys han fet servir d’escoleta i que antigament era regentada per les monges Trinitàries, que l’any 2013 també se n’anaren del poble.

26/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris