X

Les claus d'”El Debat” d’IB3 als candidats i candidates a la presidència del Govern de les Illes del 28M

14/05/2023

Les claus d'”El Debat” d’IB3 als candidats i candidates a la presidència del Govern de les Illes del 28M

Redacció

Aquest diumenge, 14 de maig, IB3 ha realitzat el debat als nou candidats a la presidència del Govern, que s’ha emès en directe a IB3 Televisió, IB3 Ràdio i al web IB3.org/directe. Cal explicar que durant el debat els candidats no han tengut accés al seu mòbil. Aquí us en mostram les claus:

– El Debat ha arrencat amb una pregunta que han hagut de contestar els candidats: per què els ciutadans han de votar la seva formació política? Cadascú ha tengut un minut per respondre i l’ordre de les intervencions ha estat fixat per sorteig.

– Tot seguit, “El Debat” ha començat amb el primer bloc, que ha estat dedicat a model econòmic i fiscalitat. Els candidats han fixat les seves posicions amb un màxim de 30 segons. L’ordre d’intervencions ha estat decidit per sorteig. Després, ha començat el debat en què els candidats han pogut interpel·lar-se entre ells per rebatre les seves idees, a més d’anunciar les seves propostes.

– El segon bloc del debat ha estat dedicat a habitatge, mobilitat i medi ambient. Els candidats han fixat també les seves posicions amb un màxim de 30 segons. Aquest bloc és el que ha despertat més interès entre els candidats, que han posat el focus sobretot amb el problema de l’habitatge.

– Després, hi ha hagut uns minuts de publicitat en què els candidats han pogut rebre el suport dels seus assessors polítics.

– El tercer i darrer bloc del debat ha estat dedicat a salut, polítiques socials, educació i cultura. La majoria dels candidats han centrat part dels seus discursos a la gestió de la sanitat pública, però també han parlat sobre educació pública, la llengua i la cultura.

– Finalment, “El Debat” ha acabat amb el tradicional “minut d’or” de cadascun dels candidats, durant el qual han tengut la darrera oportunitat de dirigir-se als electors. Un darrer minut per enviar els darrers missatges. L’ordre també s’ha decidit per sorteig.

Notícies relacionades >

14/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris