X

Més de 70.000 espectadors veieren en qualque moment ‘El Debat’ a IB3 Televisió

La part final, la més vista, amb més del 10 per cent de quota de pantalla

15/05/2023

Més de 70.000 espectadors veieren en qualque moment ‘El Debat’ a IB3 Televisió

Redacció

Faltava un quart per les 8 del vespre quan arribava el primer candidat als estudis centrals d’IB3. “Ens han dit puntuals i hem estat puntuals”. Antònia Jover, la cap de llista d’Unides Podem entrava a maquillatge fora nirvis. Un minut més tard, ho feia la candidata de Gent per Formentera, Sílvia Tur. La reben com a la resta de candidats el director general de l’ens i els directors d’IB3 Ràdio i d’IB3 Televisió. La tercera en arribar, la líder del partit de l’oposició acompanyada de la secretària general del PP. Posicions distants, des del punt de vista polític, amb Sílvia Tur, però contentes de retrobar-se. Tothom volia ser el primer. “Som el primer?”, es demanava el candidat d’El Pi, Josep Melià. La candidata socialista arriba acompanyada del seu equip de campanya. Per poc no coincideix a la porta amb el líder de Vox. El darrer, Josep Castells, candidat de Més per Menorca.

Pocs minuts abans de les 20.00 hores, a una hora del debat, ja eren tots els candidats a maquillatge. Nou candidats que entraven o sortien. I alguns, clar, cedint-li la cadira per un moment a l’altre. Salutacions. Aterratge al plató. I foto de família amb els presentadors: Neus Albis i Xavier Garcia. I aplaudiments. Darrers retocs. I comença el debat. Tothom al seu faristol.

El programa començava amb un minut en què els partits havien de dir per què els han de votar. Els encarregats de controlar el temps. Nou àrbitres de bàsquet, cronòmetre en mà, de la Federació de les Illes Balears. Ronda inicial per fixar posicions i debat lliure. El debat s’estructurava en 3 grans blocs: Model econòmic i fiscalitat. Mobilitat, Medi Ambient i Habitatge, un punt, aquest, que va centrar especialment el debat. I finalment: Salut, Polítiques Socials, Educació i Cultura. Durant tot el debat, els candidats van estar aïllats, sense telèfons mòbils. Només se’ls va permetre a la mitja part que els seus assessors entressin del que succeïa fora del ring.

Més de 70.000 espectadors veieren en qualque moment el debat a IB3 Televisió. La part final, la més vista, amb més del 10 per cent de quota de pantalla. Era el minut de les conclusions: de demanar el vot.

Notícies relacionades >

15/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris