Els Mossos admeten que reberen un requeriment d'informació no oficial de Bèlgica sobre l'imam de Ripoll
El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha deixat en llibertat el propietari del locutori de Ripoll detingut després dels atacs de Catalunya. I els Mossos d’Esquadra admeten que mantingueren una comunicació no oficial amb la policia belga, que demanava informació sobre l’imam de Ripoll. Els contactes es feren a través de correu electrònic i la policia catalana va respondre que no tenia dades sobre la radicalització de l’imam. Això, després que Abdelbaki es Satty viatjà a la localitat belga de Vilvoorde, a la perifèria de Brussel·les, per fer d’imam. Els dubtes que despertà entre la comunitat musulmana portaren a la seva expulsió.
Ara la policia reconstrueix les passes dels terroristes prèvies als atacs. Una imatge del diari Ara mostra els joves comprant a una benzinera de Cambrils. Es produïren quan ja s’havia comès l’atropellament a la Rambla, i unes hores abans de l’atac de Cambrils. Recarregaven els seus mòbils, compraren encenedors i repostaren benzina. A aquesta estació de servei hi entraren fins a quatre ocasions. Després, anaren a comprar ganivets a una botiga de Cambrils. Tots ells moriren abatuts per la policia, durant el segon atemptat a aquesta localitat costanera.
Aquest dijous a Cambrils s’hi ha celebrat una Junta de Seguretat. El conseller català d’Interior ha insistit en la importància que la policia catalana estigui integrada en els serveis d’intel·ligència d’arreu d’Europa. Els terroristes tenien la intenció de realitzar un atemptat més gran a monuments històrics de Barcelona, entre els quals la Sagrada Família. Ara queda per saber què decretarà el jutge Andreu per l’únic que queda encara detingut. És el propietari del locutori de Ripoll. Comprava, presumptament, els bitllets dels terroristes per viatjar a l’estranger a canvi d’una comissió.
El públic podrà votar fins que comenci el programa