cultura

Del Camp Nou a l’Hotel Araxa: l’arquitectura de Francesc Mitjans

El festival d'arquitectura Open House difon l'obra del creador de l'estadi del Barça, qui també dissenyà hotels i apartaments a Son Armadans i Palmanova


Francesc Mitjans fou un arquitecte català conegut sobretot per les seves obres monumentals de Barcelona, com són el Camp Nou o l’edifici del Banc Atlàntic. “Ell conjuga la modernitat amb un respecte cap a l’ambient, incloent l’edifici dins el context que l’envolta”, explica Maria Sebastián, professora al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

Aquest fet característic es pot apreciar a l’Hotel Araxa de Son Armadans, a Palma, que va dissenyar a finals dels anys 50. Una cura per aconseguir que l’edificació es mimetitzi amb l’ambient. “El que fa és deixar entre l’edifici i el carrer un espai ample que el deixa respirar i que es transforma en un saló a l’aire lliure”, explica Sebastián. També s’observa aquesta voluntat al Palma Sport & Tennis Club, construït entre el 1960 i el 1962, edificació coneguda popularment com el Tennis Mallorca.

Són algunes de les construccions dissenyades per Francesc Mitjans que es podran visitar aquest cap de setmana a l’Open House. “És la primera edició del festival, oferim visites guiades a més de 70 edificis de la ciutat, a més d’altres activitats, com xerrades, tallers, rutes en bici”, explica el director Eduard Yuste.

L’objectiu del festival és crear una consciència col·lectiva en relació amb el patrimoni i l’arquitectura de Palma per tal de donar a la població les eines per triar quin és l’entorn construït que volen al seu voltant. “Un millor entorn construït és una millor ciutat, i una millor ciutat és una millor societat”, afegeix.


 més info L’Open House obre portes a més de setanta edificis de Palma després de Londres, Roma o Nova York


 més info Consulta aquí la programació sencera de l’Open House

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Pep Garau Sextet, jazz original sobre l’escenari de l’Alternatilla

Un centenar de persones assistiren al concert al Xesc Forteza de Palma

Els llumets tornen encendre el Nadal de Maó dos anys després

Petits i grans s'han retrobat amb els follets de l'illa del Rei que s'han despenjat del campanar de Santa Maria

“De la mar a la taula”, una mostra del patrimoni gastronòmic pesquer de Mallorca

Durant els pròxims 7 mesos es pot visitar al museu marítim de Sóller

Els secrets del vaixell enfonsat a ses Fontanelles quedaran al descobert

35 experts internacionals estudiaran el derelicte romà enfonsat a vorera de la badia de Palma