X

Demanen col·laboració ciutadana per trobar la sonda de Mata de Jonc després de perdre el senyal

Després de mesos, des de principi de curs, treballant amb el projecte, ahir van llançar l'aparell amb èxit des de la UIB però malauradament no l'han pogut recuperar

26/05/2021

Demanen col·laboració ciutadana per trobar la sonda de Mata de Jonc després de perdre el senyal

Una de les imatges que van poder rebre de la sonda quan es va enlairar.

Mercè Valero

“Aquest projecte ha estat molt satisfactori i enriquidor per tots nosaltres”. Els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Mata de Jonc de Palma han pogut aprendre i gaudir de la ciència amb un projecte engrescador d’enviar a l’espai una sonda: el Projecte Eclipsi.

Aquest dimarts, i després de mesos, des de principi de curs, treballant amb el projecte, van llançar l’aparell amb èxit des de la UIB però “desafortunadament no la vam poder recuperar, tampoc les imatges que van capturar les nostres càmeres quan la sonda es va enlairar ni les dades de l’enlairament”. Per aquest motiu, demanen col·laboració ciutadana perquè qui trobi l’objecte, truqui tot d’una al telèfon que apareix en la capsa.

“La nostra predicció era que la sonda caigués per la zona de Costitx, però degut a un canvi de darrera hora, vam haver d’inflar dos globus d’heli en comptes d’un, cosa que provocà algunes variacions i canvis en els nostres càlculs. Les darreres dues senyals que ens van arribar van ser a Cala Mesquida i a Cala Torta, és per això que pensam que la sonda ha caigut per algun lloc entre Mallorca i Menorca”.

L’esperança que tenen és que alguna persona trobi la sonda i “ens telefoni al número de telèfon que vam deixar a la capsa”.

 

26/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris