X

Desallotgen la primera línia de Cala Marçal a causa d’ones que superen l’altura d’alguns dels habitatges

L'esclafit de les ones ha superat quatre pisos d'alçada al carrer de l'Assumpció

21/01/2020

Desallotgen la primera línia de Cala Marçal a causa d’ones que superen l’altura d’alguns dels habitatges

/ELS DEMATINS.

Redacció

La Policia Local i Protecció Civil han desallotjat per seguretat algunes cases de la primera línia de cala Barbacana, a Cala Marçal, al costat de Portocolom, a causa d’ones de més de sis metres, que superen l’alçada d’alguns dels habitatges del carrer de l’Assumpció, tal com han pogut gravar les càmeres del programa ‘Els Dematins‘ d’IB3 Televisió. L’esclafit de les ones ha superat quatre pisos d’alçada. El temporal ha romput portes i persianes. A la zona hi ha la Policia Local, Protecció Civil i la Guàrdia Civil.

El temporal de vent i mala mar també s’ha deixat notar al port de Pollença on desenes de velers han enrocat damunt l’arena de la platja. En 70 anys a la mar, mai no havia vist res així, afirma a IB3 Notícies un pescador de la zona. De fet, avui s’ha superat, per segon dia consecutiu, el rècord absolut d’altura màxima de l’onatge a les Balears: 14.77 metres registrats a la boia de Maó. Superats, doncs, els 14.22 que marcava aquest dilluns la boia de sa Dragonera.

Avui continuen tallades dues carreteres a Mallorca, la de sa Pobla a s’Albufera i la d’Alaró a Orient, on s’està pendent d’un informe tècnic que avaluï els danys soferts per l’esllavissada. El mal temps també ha causat nombrosos talls en el subministrament elèctric, com és el cas d’un carrer de Pina, sense llum des de diumenge, o es Castell, amb 600 persones afectades.

A Eivissa, també estan sense subministrament elèctric 300 veïnats de Sant Josep després de la caiguda d’arbres damunt esteses. A Santa Eulària, el temporal ha causat l’enderrocament de l’històric Pou des Lleó. I a la zona nord de l’illa, a Sant Joan, un dels municipis més afectats ahir, avui toca fer-hi net. Al port de Sant Miquel, on el vent va destrossar la caseta de salvament i va arrossegar les passarel·les de fusta, els operaris s’encarreguen de retirar tot el material que va arribar a la platja.

Amb tot, de moment, a les Pitiüses, les comunicacions marítimes amb la Península romanen tancades, però el port de la Savina ha pogut obrir.

Un dels problemes afegits al mal temps és la manca d’abastiment per via marítima a les grans superfícies de les Illes. Fa tres dies que no arriben queviures i altres productes de la Península. Si les condicions a la mar no milloren, alerta l’associació de transportistes de mercaderies a Mallorca, moltes prestatgeries als supermercats poden quedar buides.

Més informació del temporal:


Desabastiment de supermercats arreu de les Illes a causa del temporal
Cerquen un excursionista al torrent de na Mora
Veïnats de Pina duen més de 48 hores sense llum ni aigua
El temporal provoca filtracions d’aigua a l’Hospital de Formentera
El temporal Gloria deixa tres víctimes mortals a Espanya
Arbres caiguts, carrers tallats i dues cases evacuades per inundacions a Menorca

21/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris