Desconvocada la vaga a l’112 després d’arribar a un acord que millora condicions laborals

L'acord incideix especialment en els treballadors de la gestió telefònica de les emergències


La representació legal de l’empresa Geibsau i els representants dels treballadors han acordat la desconvocatòria de la vaga prevista en el Servei d’Emergències 112 de les Balears, després d’haver signat un acord que implica la millora de la dotació de personal, la signatura i aplicació imminent del Conveni Col·lectiu, i la posada en marxa de mecanismes paritaris entre empresa i treballadors.

Segons ha detallat en un comunicat la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, d’aquesta manera s’acaba amb la convocatòria d’aturades que els representants dels treballadors havien plantejat de manera oficial a través d’un document presentat davant la Direcció General de Treball el 12 de juny, i que afectaven al servei de l’112, a partir d’aquest dimecres.

L’acord incideix en iniciatives que permetin la millora de la prestació del servei i de les condicions laborals dels treballadors, especialment en aquells llocs de treball que tenen a veure amb la gestió telefònica de les emergències.

Així mateix, en l’acord s’ha fixat la redacció d’unes noves bases d’accés per a llocs de treball, que permetin minimitzar el temps de formació de nou personal habilitat per a la prestació del servei.

Respecte al Conveni Col·lectiu de l’Empresa, aquest aporta millores d’organització i la configuració de la jornada laboral, els efectes dels quals s’hauran de remuntar a gener d’enguany.

El director general de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro J. Ramírez, ha destacat que amb aquest acord “es posa punt i final a la convocatòria de vaga”.

Per la seva banda, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha explicat que “la desconvocatòria de les mobilitzacions té un gran valor ja que permet avançar per oferir millor servei al ciutadà i millors condicions de treball als professionals de Geibsau”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

El Partit Popular de Ciutadella demana a l’Ajuntament donar suport a llei contra l’ocupació il·legal que proposa Pablo Casado

El PP defensa que s'ha de protegir els petits propietaris i els veïns de l'ocupació quan aquesta no sigui per...

Menorca registra 22 nous positius per Covid en les darreres 24 hores

En total hi ha 112 casos actius a l'illa, molt enfora dels 27 casos que hi havia fa 15 dies