economia

La cancel·lació del Mobile World Congress deixa penjades 10 empreses balears

L'empresa organitzadora assegura que s'ha fet per "força major" a causa del coronavirus i esperen limitar les pèrdues

La+cancel%C2%B7laci%C3%B3+del+Mobile+World+Congress+deixa+penjades+10+empreses+balears

Els organitzadors del Mobile World Congress de Barcelona han assegurat que la cancel·lació del major esdeveniment mundial del sector es deu al coronavirus i es fa per força. Això, diuen, limita la seva responsabilitat econòmica.

El Govern central, però, considera que no hi havia raons de salut pública per l’anul·lació, que té lloc després que algunes de les principals empreses del sector varen anunciar que suspenien la seva participació. Es calcula que Barcelona deixarà d’ingressar uns 500 milions d’euros, però no són les úniques pèrdues.

Deu empreses de les Balears i la Fundació Bit tenien previst participar al congrés. Una d’elles és la tecnològica Wireless DNA, amb seu al Parc Bit de Palma. Havien de presentar les seves darreres novetats al congrés de Barcelona, on tenien previst desplaçar-hi 10 persones, algunes arribades des de Mèxic, a més de material transportat en vaixell. Calculen les pèrdues  en uns 20.000 euros, més les oportunitats de negoci perdudes.

Alguns experts relacionen la cancel·lació del MWC amb la pugna entre els Estats Units i la Xina per la supremacia tecnològica en una fira en la qual les marques xineses havien de ser protagonistes. Els organitzadors del congrés insisteixen que l’anul·lació es fa per força major a causa de l’epidèmia.

Cadenes hoteleres com Melià, amb 6 hotels a la capital catalana,  preveuen pèrdues per les cancel·lacions que tiren per terra la millor setmana de l’any per a molts negocis turístics de Barcelona.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’IBEX 35 pateix la major caiguda des del Brexit

La principal preocupació dels inversors és que l'economia italiana pateixi per mor d'interrompre la seva activitat econòmica

Hidalgo, a favor de les millores a Son Sant Joan

Ho ha dit minuts abans de rebre el premi Onda Cero per la seva contribució en la indústria turística de les Illes

Autoritat Portuària redistribuirà l’arribada de creuers i repartirà el mercat entre tots els ports balears

Davant la previsió d'un creixement del 23% de creueristes en els pròxims 5 anys , l'APB cerca fórmules per minimitzar...

Comerciants i restauradors, indignats pel tancament de carrers al centre de Palma

Asseguren que, sense un pla d’embelliment i dinamització de la zona, tenen menys clients i fins a un 40% menys...