societat

Desescalada a Mallorca: quines són les noves mesures?

Foto: EFE



Mallorca podrà reobrir les terrasses de bars i restaurants fins a les 17 hores a partir de dimarts

Mallorca manté el toc de queda a les 22 hores. A partir de dimarts, les reunions socials s’amplien a 6 persones tant a interior com a exterior, màxim dos nuclis de convivència. La restauració podrá reobrir terraces amb l’hora de tancament a 17 hores. Es permet també una major obertura de gimnasos i s’amplia de 6 a 10 les persones que poden fer activitats a l’aire lliure A la resta de sectors s’inclouen petites modificacions. Totes entren en vigor dissabte excepte restauració i reunions socials, que ho faran dimarts.

Toc de queda i reunions socials

Tot i que es manté el toc de queda a les 22 hores, les reunions socials deixen d’estar limitades a només un nucli de convivència i s’amplien a un màxim de sis persones de dos nuclis, tant a interiors com exteriors.

Restauració

Pel que fa a la restauració, la principal novetat és que es recupera el servei a terrasses de bars i restaurants. Fins ara els interiors i exteriors dels establiments de restauració havien d’estar tancats i només es permetia el take away i servei a domicili. Ara es permet el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 h, amb un aforament del 50% i taules de quatre persones de fins a dos nuclis de convivència diferents.

Comerç

Pel que fa a l’àmbit comercial, s’incrementa l’aforament del 30% al 50% tant en petit comerç com en grans superfícies. Les grans superfícies continuaran tancades els caps de setmana i festius. El tancament de tot el comerç es manté a les 20h.

Esports

En l’àmbit esportiu, la novetat és que es permet una major obertura de gimnasos, que fins ara només podien fer activitats dirigides de baixa intensitat, amb un aforament màxim del 30%, grups de sis i amb mascareta. També es podran fer activitats a les sales de musculació amb algun dels aparells (tots excepte els de càrdio), també amb un 30% d’aforament, mascareta i tres metres de distància.

També s’amplia de 6 a 10 el número de persones que poden participar en activitats físiques a l’aire lliure, com les excursions.

Esport professional

A partir del dissabte 27 de febrer es permetran els entrenaments amb contacte físic d’esports d’equip i de contacte per a esportistes federats a partir dels 12 anys, és a dir, a partir de la categoria infantil. En concret es permetran 3 entrenaments setmanals i en grups estables sense canvis en la seva composició.

Pel que fa a les activitats dirigides, a aquestes dues illes, les activitats es dirigiran a un màxim de 6 persones, amb un aforament del 30% i només per activitats de baixa intensitat. A més, la mascareta serà obligatòria en tot moment.

A les sales de musculació l’aforament serà del 30% i romanen prohibides les màquines d’activitat cardiorespiratòria. La mascareta obligatòria en tot moment i mínim 3 metres de distància entre persones en el moment d’exercici.

Les piscines cobertes tendran un aforament del 30% i un màxim de 3 persones per carril (24 persones en total).

Als vestidors també tendran un aforament del 30% i sense ús de les dutxes. Aquí la mascareta també serà obligatòria en tot moment.

Cultura i congressos

En el sector cultural es mantenen les mesures actuals, que suposen un aforament màxim del 50%, tot i que es permeten actes culturals en espais no habituals. També es permeten els congressos, reunions de negoci, i conferències, limitats a 50 persones en espais interiors.

Residències i clubs de gent gran

El règim de visites i sortides de les residències no es modifica. Es permet una visita al dia i, una vegada completada la vacunació dels centres, es permet la sortida dels residents.

Sí que es permet la reobertura dels clubs de gent gran amb condicions molt estrictes: només poden obrir per activitats dirigides, d’un màxim de sis persones i sense servei de bar, entre d’altres.

Totes aquestes mesures entraran en vigor el proper dissabte, excepte dues: la que afecta a les reunions socials i la que afecta al sector de la restauració i a les sales de joc, que entrarà en vigor el dimarts de la setmana que ve, just després del dia de les Illes Balears. La seva vigència serà de 15 dies, quan es tornarà a revisar la situació.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història

L’acusat d’agredir mortalment un jove a Magaluf el 2018 nega els fets

La Fiscalia demana per a ell 12 anys de presó i li reclama indemnitzacions econòmiques pels seus familiars directes