societat

Desescalada: Quines són les noves restriccions que es flexibilitzen?


El Consell de Govern extraordinari d’aquest divendres aprovarà noves mesures per evitar la propagació de la covid a les Balears per a les properes dues setmanes. Concretament, per la bona situació epidemiològica de les Illes, es relaxaran restriccions, i es permetrà de bell nou obrir els interiors de la restauració a Mallorca i Eivissa, s’augmentarà la cabuda en serveis i celebracions i també s’ampliaran els horaris en alguns establiments.

L’Acord del Consell de Govern està previst que es publiqui dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que entri en vigor a les 00.00 hores del diumenge, excepte les relatives a l’àmbit esportiu que seran vigents des de la publicació de l’Acord aquest mateix divendres.

Restauració

Es permet l’obertura d’espais interiors en totes les illes, que han de reduir al 50 % la capacitat màxima a Menorca i Formentera, i en el cas d’Eivissa i Mallorca si tenen habilitada terrassa exterior es fixa en el 30 %. En tot cas, el màxim permès és de 150 persones. Les taules han de ser de 4 persones com a màxim. El tancament serà a les 18.00 h com a màxim.

Pel que fa als exteriors, es poden fer servir al 100 % de la capacitat sempre que no se superin els 250 clients; les taules poden ser, com a màxim, de 8 persones a Formentera, de 6 persones en el cas de l’illa de Menorca i de 4 a Eivissa i Mallorca. L’hora límit de tancament serà les 23.00 h (a les 23.30 en el cas de Formentera).

Activitat a l’aire lliure sense contacte (incloent-hi les excursions)

S’amplia de 15 persones a 30 el màxim permès de participants.

Vetles, enterraments i altres cerimònies

Augmenta fins a 50 persones en els exteriors i 20 en els interiors (sempre que no se superi el 50 % de la cabuda de l’establiment) la participació en comitives per a l’enterrament o comiat per a la cremació del cos del difunt, així com les vetles i cerimònies i celebracions nupcials, batejos o comunions, que es poden fer en tot tipus d’instal·lacions o espais, públics o privats.

Acadèmies de ball

Es permeten grups de fins a 20 persones (fins ara eren 15) simultàniament a la mateixa sala per a les activitats que es duguin a terme a les acadèmies de ball, sempre que es respecti el 50 % de la capacitat màxima.

Instal·lacions esportives a l’aire lliure, cobertes i centres esportius, i piscines d’ús recreatiu i esportiu

A les sales d’activitats dirigides es permet la presència simultània a la mateixa sala d’un grup de màxim 20 persones en el cas d’activitats d’intensitat baixa i d’un grup de màxim 15 persones en el cas d’activitats d’intensitat alta (fins ara eren 15 i 10, respectivament). En tot cas, és obligatori l’ús de mascareta, tant per al personal monitor com per a qui du a terme l‘activitat esportiva. Els vestuaris es poden ocupar al 50 % en totes les illes. En el cas de la pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació, es permet sempre que no se superi el 50 % de la capacitat màxima.

Esdeveniments esportius

En les competicions esportives d’àmbit autonòmic o insular es permet l’assistència de públic, amb les condicions següents:

En instal·lacions esportives cobertes, un 30 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 200 persones.
En instal·lacions esportives descobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 500 persones.

En les competicions esportives d’àmbit estatal o internacional es permet l’assistència de públic, amb les condicions següents:

En instal·lacions esportives cobertes, un 30 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 500 persones.
En instal·lacions esportives descobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 1.000 persones.

Pràctica esportiva federada i organitzada 

Com a novetat, en el cas de l’esport no federat organitzat es permeten els entrenaments amb contacte físic. Pel que fa a l’esport federat es mantenen els entrenaments esportius d’esports d’equip i de contacte amb contacte físic, així com les competicions autonòmiques d’àmbit insular i interinsular corresponents, per a esportistes federats a partir de 6 anys.

Cinemes i circs de carpa

Autoritzat el consum d’aliments i begudes amb una capacitat que s’amplia fins a un 50 %.

Teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat, amb els seients preassignats, sempre que no superin 2/3 de la capacitat màxima autoritzada. En altres espais on es facin esdeveniments similars, augmenta la capacitat permesa de 500 a 1.000 persones en els exteriors i de 200 a 400 en el cas dels espais interiors.

Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions, monuments i altres equipaments culturals

La capacitat màxima s’estableix en el 75 % de la capacitat màxima autoritzada; activitats grupals, màxim 30 persones en activitats interiors i 50 persones en activitats exteriors.

Establiments de joc i apostes

Poden continuar obrint fins a les 22.00 h, amb un 50 % d’ocupació. Així mateix, poden tenir activitat de restauració fins a les 18.00 h. En tot cas, és obligatori garantir la bona ventilació de l’establiment.

Condicions per als locals d’oci infantil

L’activitat dels locals d’oci infantil s’ha de dur a terme respectant el 50 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai i grups de màxim 20 persones en espais interiors i 50 persones en espais exteriors.

Comerç, grans superfícies i centres comercials

Els comerços han de concloure l’activitat a les 22.00 hores i s’amplia la capacitat permesa al 100 % en totes les illes. Els centres comercials i les grans superfícies han de concloure també l’activitat a les 22.00 hores i poden obrir amb la capacitat al 100 %, però han de garantir que no se superin els nivells de CO₂ i mantenir-los per sota de 800 ppm en tot l’establiment. A aquest efecte han d’instal·lar aparells de medició que siguin visibles al públic.

Congressos, seminaris, reunions de negoci i similars

Es permet la realització de congressos, seminaris, jornades, assemblees, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments amb 150 persones com a màxim en espais exteriors en totes les illes i 100 persones màxim i el 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai, en el cas dels interiors. Es recomana dur a terme aquests esdeveniments de manera telemàtica. En espais tipus auditori poden tenir una assistència màxima de 500 persones i un 50 % de la capacitat màxima autoritzada.

En el cas dels congressos dirigits exclusivament a professionals sanitaris, es permet la realització d’aquest tipus d’esdeveniments amb una assistència màxima de 1.000 persones i un 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai.

Centres recreatius per gent gran

Aquests centres han de continuar limitant l’ocupació al 50 % de la cabuda autoritzada però augmenta el nombre de persones per a grups que poden dur a terme la seva activitat habitual: fins a 50 persones a l’exterior i 20 a l’interior (fins ara era de 30/15). En el cas del ubicats a Eivissa i Mallorca, poden reobrir de bell nou el servei de restauració a l’interior fins a les 18.00 h i seguint la mateixa normativa que la resta d’establiments de restauració.

Hotels, refugis i altres establiments turístics

Els espais comuns es poden ocupar al 50 %. Està permès l’ús d’habitacions compartides, sempre que no se superi ni el 50 % de la cabuda ni les 6 persones per estància. Els habitatges turístics han d’estar ocupats per un màxim de 6 persones.

Mercats ambulants

Els mercats ambulants poden recuperar el 100 % dels llocs habituals o autoritzats, independentment del nombre de parades que tenguin.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El nou curs de la UNED a les Illes compte amb 4.000 alumnes, 300 més que abans de la pandèmia

El Museu de Menorca ha acollit aquest dimarts capvespre l'acte acadèmic d'obertura del curs

CCOO disposat a desconvocar la vaga si s’avança en la negociació

Damunt la taula hi ha els complements salarials i les jornades dels treballadors

Nica arriba a les Pitiüses per sumar-se a les teràpies canines inclusives

Els responsables reivindiquen que el Govern incorpori la teràpia canina al sistema de beques per als infants amb diversitat

Descobreixen noves restes de víctimes franquistes a Son Coletes a Manacor

Es tracta de les primeres troballes d'aquesta segona fase d'excavacions que només va començar fa una setmana