X

Desmuntant el tòpic d’Eivissa només com a destinació de discoteca: al 27% dels enquestats, el que més els ha agradat és la natura

Ses Illetes, es Vedrà, el Camí de Cavalls i la Serra de Tramuntana encapçalen el protagonisme del medi balear a les xarxes socials

16/12/2023

Desmuntant el tòpic d’Eivissa només com a destinació de discoteca: al 27%25 dels enquestats, el que més els ha agradat és la natura

24

El tòpic d’Eivissa com a illa que només interessa als turistes per la festa perd força si sabem que el 27 % dels enquestats enguany per l’Anàlisi Turístic d’Eivissa i Formentera (ATEIF) ha declarat que eallò que més ha agradat ha estat la natura. I això, sense comptar les al·lusions a cales i platges. No debades, de totes les referències dels turistes que han visitat les illes a les xarxes socials i que ha analitzat la consultora de dades menorquina Mabrian, un percentatge significatiu ho ha estat pels atractius naturals.

De Mallorca, el 13 % de les publicacions a xarxes socials que han fet referència a algun dels atractius turístics ho han estat només per la natura i el turisme actiu. I encara més, 10 de cada 100 s’han referit exclusivament a la Serra de Tramuntana. A Menorca, les mencions als atractius naturals encara han estat majors, el 15 % – 5 % per al Camí de Cavalls. A Formentera ha estat el 10,5 % i a Eivissa, el 8,7 % amb el major protagonisme per ses Illetes i es Vedrà, respectivament.

La llista de localitzacions estrella les completen el mallorquí Cap de Formentor, a Pollença, a més del Port de Sóller i sa Calobra d’Escorca. A Menorca, el Far de Favàritx, Cavalleria i es Grau. Quant a Eivissa, el Parc Natural de ses Salines, Cala Comte (Sant Josep de Sa Talaia ) i Portinatx (Sant Joan de Labritja). El Far de la Mola i Cala Saona completen el registre per Formentera.

Esdeveniments esportius

L’analista de dades i èxit del client de Mabrian Carlos Sintes explica que, a més, les proves esportives que s’organitzen a l’aire lliure en aquestes zones predilectes tenen un caràcter fidelitzador del visitant. “Ajuden cada vegada més a fomentar l’interès per aquests llocs durant la resta de l’any i tant a principi com a final de temporada el client demanda als hoteles poder-ne gaudir, ja sigui amb un lloguer de bicicletes o amb informació sobre les rutes senderistes”, diu Sintes.

La importància d’esdeveniments esportius massius que tenen la natura com a aparador la ratifica Simón Tur, coordinador de l’ATEIF. “Ho veuen tot tan verd, o veuen la mar quan estan acostumats a tenir-la a centenars de quilòmetres, que decideixen tornar amb la parella o la família al cap d’uns mesos”, diu Tur.

A les Pitiüses el turista més naturalista és el francès, seguit de l’alemany i l’espanyol. I el que manco, l’italià i el britànic. La francesa és igualment la nacionalitat predominant entre els visitants a l’albufera menorquina des Grau, que l’any passat va sumar el 5 % més de persones al seu centre de visitants, fins a superar les 19 mil.

Augment de pernoctacions als refugis de muntanya

Els sis refugis de muntanya del Consell de Mallorca a la Serra de Tramuntana (enguany s’ha estrenat el de Galatzó, amb 50 places) han sumat 30.508 pernoctacions fins a finals de novembre. Això és, 3.251 més que l’any passat, segons el departament insular de Medi Ambient.

Més de la meitat de les estades als refugis de la ruta de Pedra en Sec han anat a càrrec d’hostatjats d’origen estranger; un de cada tres d’Alemanya, el segon lloc de procedència per darrere d’Espanya. El del Tossals Verds ha estat el refugi que més pernoctacions ha sumat, amb més de sis mil, seguit de prop per Son Amer, que per la seva proximitat a Lluc té una forta demanda entre el turisme nacional.

16/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT