Tanquen al bany un tram de Platja de Palma per un tall amb el fibló d’un “animal marí”
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló

L'historiador Tomeu Canyelles presenta 'Tacats de desig', un estudi de l'erotisme i l'oci a les Balears des del 1940 fins al 1980
Una societat es pot conèixer pel seu oci. Des dels anys 40 als 80, les Illes Balears transiten entre la repressió moral i cultural, i l’exploració de les llibertats i el cos. Tot, en un moment en què es comença a gestar una indústria turística que mira cap a l’exterior.
“Hi ha un moment en aquest context repressiu en què la societat comença a relacionar que tot allò que està permès a Europa és sinònim de llibertat, si allà estaven permeses cert tipus de pel·lícules o espectacles, la població entén que el “destape” és un element més d’aquesta democràcia que s’anhelava”, explica Tomeu Canyelles. L’historiador presenta ‘Tacats de desig’, un estudi de l’erotisme i l’oci a les Illes durant aquests anys.
Des de pel·lícules, fins a anuncis de cervesa. De texans. Cabarets, strippers i vedets. Transformisme i transvestisme. Reclams publicitaris. Una obertura a l’erotisme i l’oci nocturn que cercava posicionar les Illes com el llit d’Europa. La capital del “destape”. I és que el cos de la dona es va convertir en un “importantíssim reclam publicitari”, segons Canyelles.
Les façanes de l’antic barri xinès, a Palma, recorden una etapa del passat que ha marcat el present de l’arxipèlag. Una petita frontera entre l’autoconeixement i la mercantilització, que amb ‘Tacats de desig’ ja no passarà a l’oblit.
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
Travessava el pas de vianants amb la seva família quan un cotxe els ha envestit
Aquest dissabte, es vigilarà la zona per descartar rebrots de foc