X

Detectat el primer cas a Menorca de la variant britànica de la covid

Els equips UVAC ja estan realitzant l'estudi de contactes, no tan sols els estrets, sinó a totes les persones exposades

10/02/2021

Detectat el primer cas a Menorca de la variant britànica de la covid

La Unitat de Geodinámica del Laboratori de Microbiologia de Son Espases ha identificat aquest dimecres el primer cas de la variant britànica del SARS-CoV-2 a Menorca, tal com han informat des de l’Àrea de Salut de Menorca.

El Laboratori de l’Hospital Mateu Orfila ha remès la mostra sospitosa a l’hospital de referència per a confirmar la variant a través de la seqüenciació genòmica.

La mostra correspon a una dona que presenta símptomes lleus, que es troba en aïllament domiciliari i en seguiment pels equips UVAC, que recentment ha viatjat a Tenerife i també ha estat en contacte a Menorca amb una amiga que resideixen a França. Aquesta dona positiva en COVID-19, resident a l’illa, va tornar d’un viatge a Tenerife el passat 28 de gener i la prova d’antígens que es va realitzar a la seva arribada a l’aeroport va donar resultat negatiu.

En aquest punt, des de l’Àrea de Salut de Menorca han recordat que els tests d’antígens tenen una sensibilitat inferior al 100 % en persones asimptomàtiques.

Dissabte passat la pacient va començar a tenir símptomes, només l’endemà passat de tenir contacte amb una amiga que resideix a França i que havia vingut a passar el cap de setmana a l’illa amb una prova negativa realitzada a Barcelona un dia abans del viatge. Es dona la circumstància que aquesta dona resident a França també ha començat a tenir símptomes de la infecció.

Els equips UVAC de Menorca ja estan treballant en les dues línies i realitzant l’estudi de contactes d’aquestes dues persones per a citar, no tan sols als contactes estrets, sinó a totes les persones que hagin estat exposades. En aquests moments, ja hi ha localitzades 23 persones per a la recollida de mostres per a la PCR.

D’altra banda, en relació a la mostra sospitosa, el cap del Laboratori de l’Hospital Mateu Orfila, el doctor Lluís Carbó, ha explicat que “la tecnologia que utilitzem per a processar proves PCR permet detectar, de forma diferenciada, fins a tres quartes parts del genoma del virus quan es tracta de casos positius”.

“Per tant, quan ens trobem amb la imatge d’un resultat PCR que en lloc de tres indicadors apareixen només dos, ens permet determinar amb bastant facilitat que estem davant d’un cas de la variant britànica”, ha manifestat.

Des de l’Àrea de Salut de Menora han enviat un missatge de tranquil·litat ja que, a pesar que aquesta nova variant de la COVID-19, segons l’evidència científica, podria tenir més capacitat de contagi, “no sembla que sigui més agressiva que les que fins ara s’han registrat a Balears”. “Les proves de detecció com la PCR, així com la vacuna són eficaces contra aquesta variant”, han conclòs.

10/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT