X

Detinguts els pares d’un nadó de set setmanes per les lesions que presentava el menor

El nounat va ser ingressat amb fractures múltiples en diferents estats i pronòstic greu

11/02/2024

Detinguts els pares d’un nadó de set setmanes per les lesions que presentava el menor

Redacció

La Policia Nacional ha detingut a Palma els progenitors d’un lactant de set setmanes d’edat als quals s’atribueix un delicte de lesions en l’àmbit familiar davant les sospites que es tracti d’un cas de maltractaments, després de ser alertada pels metges del centre hospitalari. Les lesions que presenta el nounat són compatibles amb la hipòtesi que un dels pares hagués sacsejat amb força el seu fill.

El menor va ser ingressat a finals del mes de gener en un hospital a Palma amb fractures múltiples en diferents estats i amb un pronòstic greu. Els serveis sanitaris van comunicar el succeït al jutjat de guàrdia i a la Policia Nacional, com marca el protocol en aquests casos. Per part dels serveis mèdics, en observar les lesions que presentava el lactant, compatibles amb el que es coneix com a síndrome del nadó sacsejat, van dur a terme diversos estudis per descartar que es tractàs d’una altra patologia, la coneguda com a ‘ossos de vidre’.

Una vegada amb els informes definitius i descartada aquesta patologia, tots els resultats apuntaven al fet que les lesions s’havien produït en un context de maltractaments, per la qual cosa van remetre un informe de lesions i van comunicar els fets a l’autoritat judicial i a la UFAM de la Policia Nacional. De forma automàtica, l’autoritat judicial va retirar de manera provisional la guarda i custòdia i la pàtria potestat dels pares, i la UFAM inicià una investigació per esclarir els fets.

Després de les corresponents investigacions, tot apuntava que les lesions del nadó havien estat ocasionades per part dels pares. Per tot això els agents van procedir a la detenció dels presumptes autors d’un delicte de lesions en l’àmbit familiar, els quals van passar a disposició judicial.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris