X

Dia de la Matrona: sol·liciten més personal i recursos per cobrir totes les necessitats

Les Balears compten amb 301 matrones dins la sanitat pública. Es troben en la part baixa del rànquing de l'Estat

05/05/2024

Dia de la Matrona: sol·liciten més personal i recursos per cobrir totes les necessitats

La taxa de matrones a Espanya és de les més baixes del continent europeu. Amb els seus 6,1 especialistes per 10.000 habitants només se supera a Hongria, Romania i Eslovènia. Balears, a més, està en la part baixa del rànquing de l’Estat, amb 301 matrones en actiu en la sanitat pública.

En el Dia de la Matrona, sol·liciten més recursos i més personal per poder atendre totes les necessitats. El col·lectiu adverteix, a més, que aquest problema s’accentuarà amb la manca de relleu generacional que deixarà sense cobrir aspectes importants de la salut reproductiva i sexual de les dones.

Aquestes professionals reivindiquen el seu paper en la sanitat, que no es limita només al moment del naixement, sinó que també fan una feina important durant l’embaràs per arribar al part en les millors condicions. I una vegada, el nadó ja ha nascut, la seva tasca encara no ha acabat. Acompanyen les mares i les ajuden en totes les qüestions i dubtes que puguin anar sorgint.

En el Dia Internacional de la Matrona, es reivindiquen com les professionals de referència per acompanyar la dona des de la primera menstruació, en l’embaràs, en la menopausa o en el dol perinatal, però lamenten que falten persones i recursos per fer-ho amb tothom.

05/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris