X

1 de setembre: se celebra per primera vegada el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental

L'AEESME i la COIBA reivindiquen més professionals i recursos per poder crear un vincle terapèutic amb els pacients òptim

01/09/2022

1 de setembre: se celebra per primera vegada el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental

Ana fa feina a l’hospital de dia de Psiquiatria de Son Llàtzer. Aquí atenen sobretot pacients que pateixen episodis psicòtics o grans depressions. El 95% d’aquestes persones venen d’un ingrés per un episodi agut, i al centre se’ls fa un seguiment perquè puguin reprendre la seva vida fora de l’hospital.

Una vegada ja estabilitzats, els pacients es deriven a les unitats de salut mental d’atenció primària. L’especialització dels infermers és fonamental per poder continuar acompanyant les persones i crear un vincle terapèutic amb els pacients, que els ajudi en el seu procés de sanació.

Per primera vegada i a proposta de l’Associació Espanyola d’Infermeria de Salut Mental (AEESME), se celebra aquest primer de setembre el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental, al qual s’afegeix el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes (COIBA).

S’aposta per l’especialització de les infermeres i per la detecció precoç per evitar l’agudització de les patologies de salut mental. Reivindiquen, també, més professionals i recursos per poder continuar fent l’acompanyament terapèutic dels seus pacients.

01/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris