societat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 75: Només Formentera passarà a la fase 3


rela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç del coronavirus a les Illes: cap mort, sis nous casos, quatre casos actius menys i 10 curats més. En concret, hi ha 209 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 4 menys que ahir. D’altra banda, 1.630 persones s’han curat, 10 més que ahir. Són les dades que maneja el Servei balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que posteriorment es podrien modificar, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció, i el total acumulat és de 224 morts. Ahir dimecres es varen verificar 6 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.063 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.808 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

-ESPANYA. Sanitat ha notificat aquest dijous 38 defuncions per coronavirus, de manera que el total des que va començar la pandèmia arriba a 27.119 víctimes. Pel que fa a nous positius, es compabilitzen 182 contagis, amb els quals es registra un total de 237.906 casos. En referència als ingressos hospitalaris, es notifiquen 301 hospitalitzacions, en total hi ha hagut 123.84 ingressos. Si ens referim a ingressos en UCI, hi ha altres 11 pacients, amb un total de 11.839 malalts.

-ESCOLES D’ESTIU. Durant la Fase 3, a l’aire lliure i en espais coberts amb ventilació, escoles d’estiu, campaments i colònies podran acollir fins a 60 nins i nines entre 6 i 16 anys. Això sí, s’hauran de fer subgrups de 10 infants per cada monitor titulat. S’ha d’evitar el contacte estricte entre subgrups, fins i tot durant el temps lliure. En les activitats en espais coberts, s’hauran de guardar els dos metres de distància de seguretat i, si no es pot, mascareta reutilitzable. Aquestes són les línies generals de la resolució de la conselleria d’Afers Socials i Esports que publica el BOIB aquest dijous.

-COMERÇ. Balears és la segona Comunitat de l’Estat on més han baixat les vendes durant el mes d’abril, i és que la majoria de comerços, tret dels alimentaris, els estancs o les papereries han estat tancats físicament i només han pogut vendre en línia. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) les vendes del mes d’abril han disminuït un 39% respecte del mateix mes de l’any passat. Els comerciants asseguren que, tot i que l’ambient encara és molt tranquil, l’activitat es va reactivant a poc a poc. Tenen clar que quan es reactivi el turisme es reactivaran també les vendes.

-RESTAURACIÓ. La restauració balear diu que el sector necessitarà 500 dies per recuperar-se després de la crisi de la COVID-19, ja que molts negocis no podran obrir aquesta temporada. Demanen més claredat en els ERTOS i menys interessos en les línies de crèdit ICO a les empreses per garantir la supervivència del sector.

-MEDI AMBIENT. A Eivissa, l’Observatori de Sostenibilitat Mediambiental ha estimat un descens de fins al 98% en emissions de CO2, per la cancel·lació de vols durant el confinament. Aquesta organització creu que la recuperació econòmica després de la pandèmia ha d’anar lligada a l’agenda mediambiental de l’illa.

-EDUCACIÓ. Comissions Obreres calcula que fan falta 165.000 professors més arreu de l’Estat perquè tots els alumnes puguin tornar a les aules i es garanteixin les mesures sanitàries. Aquí a les Illes, el sindicat estima que amb el retorn a les classes es necessita un increment del 50% de la plantilla que, en aquest moment, és de 12.000 docents a l’ensenyament públic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars