X
8

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 86: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la fase 3

Una de les novetats d’aquesta fase és l’obertura de les escoles i instituts per als alumnes

08/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 86: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la fase 3

rela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El Servei balear d’Epidemiologia ha registrat fins aquest dilluns 2.238 casos acumulats de persones confirmades amb SARS-CoV-2, 8 més que ahir. D’aquests casos, 2.127 són amb prova PCR (1.867 a Mallorca, 92 a Menorca, 162 a Eivissa i 6 a Formentera) i 111, amb anticossos (86 a Mallorca, 1 a Menorca, 24 a Eivissa i cap a Formentera). Així mateix, en les darreres 24 hores, no ha notificat cap defunció nova respecte d’ahir i el total acumulat és de 226 morts. D’altra banda, 1.785 persones s’han curat, 4 més que ahir. Aquestes són les dades amb les quals treballa el Servei balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que, posteriorment, es podrien modificar en funció de la verificació que du a terme el Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia en tot l’Estat. Aquestes dades suposen que, a hores d’ara a la comunitat, hi ha 227 casos de COVID-19 actius, quatre més que ahir.

-BALANÇ ESPANYA. Sanitat notifica aquest dilluns que, en les darreres 24 hores, no s’han produït morts per coronavirus a Espanya. Per tant, manté la xifra total en 27.136 defuncions, a pesar que notifica 56 víctimes mortals registrades en la darrera setmana. Madrid continua sent la regió més afectada per la pandèmia, ja que 31 de les 56 morts notificades corresponen a aquesta comunitat. Pel que fa als contagis, es notifiquen 48 casos nous, de forma que el total arriba a 241.717 positius. Són 167 pacients més que ahir. En referència als ingressos, avui es comuniquen 145 hospitalitzacions, amb un total de 124.348. Pel que fa a ingressos a les UCIS, es comptabilitzen 14 casos, amb un total de 11.611 malalts.

-FASE 3. Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la fase 3. Una de les novetats d’aquesta fase és l’obertura de les escoles i instituts per als alumnes. Segons el decret publicat ahir diumenge, han d’obrir de 09.00 hores a 13.00 hores, en torn de matí, o 15.00 hores a 19.00 hores, en torn d’horabaixa. Els alumnes podran rebre tutories o classes de reforç sempre amb cita prèvia i individuals o en grup. En el cas del cicle d’infantil, els grups seran de màxim 10 alumnes i de fins a 15 a partir de primària i secundària. Això sí, sempre que es puguin garantir 4 metres quadrats per a cada alumne dins l’aula.

-PLA PILOT TURÍSTIC. Balears tendrà turistes internacionals a partir de dilluns que ve. El Govern central ha aprovat el pla pilot presentat per l’Executiu autònomic que permetrà l’arribada de viatgers estrangers a partir del 15 de juny. Per tant, les Illes rebran turistes internacionals 15 dies abans que s’obrin les fronteres espanyoles. Les Balears s’han presentat com a una destinació segura i amb aquest pla es pretén reiniciar la reactivació econòmica. De fet, fa setmanes que l’Executiu manté contactes amb turoperadors alemanys per dissenyar quina ha de ser l’estratègia. Demà la presidenta Francina Armengol donarà a conèixer els detalls d’aquest pla.

-REACTIVACIÓ ECONÒMICA. Aquest dilluns el Consell d’Eivissa ha presentat el pla de reactivació econòmica, social i ambiental de l’illa que ha acordat conjuntament amb la resta de partits polítics i representants socials i econòmics. Hi haurà 50 milions d’inversions per part de la institució fins a l’any 2023. L’atenció a les persones i col·lectius en situació de risc, la inversió en equipaments i infraestructures o el suport a la producció artística i cultural són algunes de les línies bàsiques del pla.

08/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT