X

Dilluns arriben 352.000 mascaretes distribuïdes per la Delegació de Govern

L'objectiu és garantir l'ús obligatori de màscara en els transports públics col·lectius

03/05/2020

Dilluns arriben 352.000 mascaretes distribuïdes per la Delegació de Govern

La Delegació del Govern a Balears distribuirà a partir d’aquest dilluns un total de 352.500 màscares, que han arribat aquest cap de setmana a Palma. Entre aquest dilluns i dimarts es distribuiran en els principals nodes de transport i a partir del dimecres als municipis i les entitats socials.

El Govern desplegarà un ampli operatiu a totes les comunitats autònomes per reforçar i donar compliment a la mesura anunciada el dissabte pel president del Govern, que estableix l’obligatorietat de l’ús de màscares en el transport públic.

En concret, el Sistema Nacional de Protecció Civil, sota la coordinació de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, estarà al capdavant d’un dispositiu que preveu el repartiment, en tot el territori nacional, de fins a sis milions de màscares el dilluns i el dimarts.

A nivell autonòmic, Delegació del Govern ha explicat que el material serà distribuït per voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja, amb la col·laboració de les Policies Locals de l’arxipèlag i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, aquest dilluns i dimarts en els principals nodes de transport.

En aquesta línia, ha destacat que l’objectiu d’aquesta distribució, coordinada a les Illes per Delegació del Govern i la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, és garantir l’ús obligatori de màscara en els transports públics col·lectius.

Quant a les màscares que rebran els municipis a partir del dimecres, la Delegació del Govern distribuirà el material a municipis de més de 20.000 habitants i als de menys de 20.000, es farà a través dels Consells Insulars. Els criteris de repartiment han estat coordinats a nivell nacional amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Amb tot, el Govern d’Espanya lliurarà, per al seu repartiment també a partir del dimecres, una partida d’aquestes unitats a les entitats socials Càritas, Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) i Creu Roja.

SIMÓN JUSTIFICA L’ÚS OBLIGATORI DE MASCARETA EN EL TRANSPORT PÚBLIC:

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha justificat l’ús obligatori de màscares en el transport públic per la curta durada dels trajectes, també per a les persones que poguessin tenir problemes respiratoris. No obstant això, ha defensat una certa flexibilitat en casos concrets, com malalts crònics respiratoris, persones que sofreixen ansietat o infants.

“L’obligatorietat d’ús de màscares en transport públic està basada en un criteri clar, les persones no estan molt de temps en els transports públics, solen ser temps relativament curts de viatge, amb la qual cosa, fins i tot per les persones amb alguna mena de patologia en què no sigui recomanable l’ús habitual de màscares, no estarien en perill si la utilitzen durant els 10 minuts que pot durar el trajecte”, ha explicat durant la roda de premsa diària sobre el coronavirus.

En aquest sentit, reconeix que hi ha persones a les quals les recomanacions cal fer-les-hi “amb molta cura”, com és el cas de persones amb problemes respiratoris crònics de certa gravetat, persones amb crisis d’ansietat o fins i tot nens.

Així, considera que la generalització de recomanar l’ús d’aquests elements protectors és “difícil” plantejar-la per a “tota la població”, però hi ha “situacions molt concretes”, com és el cas del transport públic, en el qual “hi ha contacte molt estret”.

“Mentre no hi hagi mobilitat, la distància de seguretat es pot mantenir en cert punt, però a mesura que aquesta mobilitat es va augmentant, tindrem més problemes per mantenir les distàncies”, justifica.

03/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris