X

Els passatgers del Tenacia ja han començat a recollir les seves pertinences

Capitania Marítima ha autoritzat les feines d'extracció de l'aigua acumulada després d'inspeccionar el vaixell

10/07/2024

Els passatgers del Tenacia ja han començat a recollir les seves pertinences

La naviera GNV ha informat que aquest dimecres al capvespre han començat a retornar els objectes personals que encara romanen a bord del ferri Tenacia als passatgers que varen haver de ser evacuats en alta mar. Segons l’empresa, una vegada tenguin les seves pertinences, els passatgers que decideixin prosseguir el seu camí cap a Palma, rebran suport de la naviera. Els que prefereixin o necessitin quedar a València tendran l’opció de perllongar l’estada a la ciutat almanco una nit més.

Primeres imatges de l’interior

Aquest dimecres també han sortit a la llum les primeres imatges de l’interior del GNV Tenacia després de la seva arribada a Port de València.

En aquestes imatges es pot veure part de la zona incendiada i com hi ha parts que estan negades d’aigua.

Les han publicat els Bombers de l’Ajuntament de València a les seves xarxes personals. Segons ha explicat el text que acompanyava les imatges, el foc ha afectat la sala de màquines i a dos camions de la bodega “C”.

Les varen enregistrar a la inspecció sobre el terreny que varen fer els bombers valencians després d’agafar el relleu als catalans arribats en helicòpter des de Tarragona per actuar in situ en mig de la mar.

El cos de bombers ha informat que descarten punts calents i ventilen per eliminar la presència de monòxid de carboni.

Zones inundades

Capitania Marítima de València ha acabat les feines d’inspecció del Tenacia, el ferri de la naviliera GNV incendiat mentre feia la ruta entre València i Palma, i ha autoritzat les feines d’extracció de l’aigua acumulada dins el vaixell fruit de l’extinció del foc.

Tot i aquesta autorització de l’aigua acumulada, a primera hora d’aquest dimecres encara no havien començat a retirar l’aigua, segons ha informat la Direcció General de la Marina Mercant.

Segons ha informat Salvament Marítim al seu compte a la xarxa social X, l’aigua que hi ha a les zones inundades, que afecten l’àrea de la sala de màquines, arriba a una alçada de 4 metres. Segons Marina Mercant, per motius de seguretat, no es podran retirar els vehicles de les bodegues del vaixell fins que no es retiri l’aigua de la sala de màquines.

Les primeres investigacions, segons expliquen des de Salvament Marítim i que estarien corroborades pel capità del ferri, l’incendi s’hauria pogut originar en el motor principal, tot i que per confirmar-ho s’haurà d’esperar a una propera inspecció en sec.

Segons expliquen alguns passatgers, la companyia els ha informat que probablement hauran de passar un vespre més a València. De moment no han pogut accedir a les seves pertinences ni als seus vehicles. Segons expliquen els passatgers, la naviliera ha comunicat que encara no és segur accedir al vaixell i per això encara no han pogut accedir els pèrits de les companyies d’assegurances per fotografiar els vehicles i avaluar el seu estat.

Notícies relacionades >

10/07/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT