X

Discurs d’investidura de Marga Prohens: “Aplicarem el nostre programa de Govern i les mesures acordades amb Vox”

Durant el seu discurs, que ha començat aquest dilluns al Parlament, la candidata del PP ha assenyalat que "començarà una nova política a Balears"

03/07/2023

Discurs d’investidura de Marga Prohens: “Aplicarem el nostre programa de Govern i les mesures acordades amb Vox”

Dona-li al play per veure tot el discurs de Marga Prohens. / Foto: PARLAMENT

➡ Llegeix aquí el discurs sencer d’investidura de Marga Prohens.

Arranca la setmana que confirmarà a la popular Marga Prohens com a nova presidenta del Govern de les Illes Balears. El debat d’investidura ha començat avui dilluns a les 10.00 hores en què Prohens ha fet el seu discurs i ha explicat el seu programa de Govern.

Les claus principals del discurs de Prohens

– “Aplicarem el nostre programa de Govern i les mesures acordades amb Vox. Defensaré personalment aquest acord i m’implicaré en l’aplicació de les mesures que inclou, perquè representen el canvi que necessiten les Balears”.

– “Agraesc especialment a Vox les converses, la feina conjunta, des de la discreció, des del respecte als votants dels dos partits i dels resultats electorals, i l’acord per a la seva abstenció”.

– “El meu programa té 3 eixos: donar suport a les persones i als seus projectes de vida; generar les condicions per a un model sostenible econòmic, social i mediambiental, i una gestió eficient per a uns serveis públics de qualitat”.

– “No atemptarem contra la propietat privada. Per això, no desenvoluparem la llei estatal d’habitatge: no direm a la gent a quin preu ha de llogar ca seva, ni quantes cases ha de tenir ni tampoc a qui les pot vendre”.

– “Eliminarem l’Impost de Successions i Donacions a les Illes Balears. Perquè mai més cap família pagui pel fruit de tota una vida de feina i esforç dels seus pares o padrins”.

– “Aixecarem l’actual moratòria turística i aturarem el camí cap al decreixement. Això no vol dir créixer il·limitadament. Som conscients que no es pot créixer sense límits. Però això passa per una gestió eficient del destí”.

– “Farem una auditoria de la despesa del Servei de Salut per identificar les causes per les quals l’augment dels recursos els darrers anys no s’ha traduït en una millora del servei als ciutadans. També farem una auditoria a les llistes d’espera per tenir una visió completa i global per saber què falla i poder fer un pla de xoc real”.

– “Farem feina per a la qualitat de l’ensenyament. L’horitzó és tornar a la cultura de l’esforç, de l’autoexigència i de l’excel·lència. Ho volem fer comptant amb els docents. Deixarem en suspens l’actual aplicació de la LOMLOE”.

– “Un tema del que s’ha xerrat molt i on no vull que ningú tengui dubtes: no es farà ni una passa enrere ni en la consecució d’una igualtat efectiva en tots els àmbits entre homes i dones, ni en la protecció de les dones front a la xacra de la violència contra les dones o violència masclista”.

– “Davant l’intent d’amagar un dels episodis més negres i del qual ningú s’ha responsabilitzat, el nou Govern col·laborarà amb el Consell de Mallorca en posar llum i taquígrafs als casos d’explotació de menors tutelades”.

Debat d’investidura

Demà, la resta de grups polítics faran la rèplica. Acabades totes les intervencions, es convocarà la primera votació i el que està clar és que Marga Prohens no sortirà elegida perquè no arribarà a la majoria absoluta. Llavors, s’haurà d’anar a una segona votació 48 hores després, això serà dijous. En aquesta segona votació, està previst que Vox s’hi abstengui i, aconseguint la majoria simple, la campanera serà elegida presidenta del Govern. Això, després de l’acord de govern signat per ambdues formacions, amb 110 punts.

Previsiblement, Marga Prohens prendrà possessió del càrrec de presidenta del Govern el divendres 7 de juliol. Ho farà sense cap conseller de Vox al seu gabinet, una promesa que va fer durant la campanya electoral.

 

Notícies relacionades >

03/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT