X

Divisió d’opinions a l’ensenyament privat-concertat entorn de la lliure elecció de llengua

Les dues meses sectorials han acabat amb un gran nombre de sindicats que es posicionen en contra i creuen que l'acord PP-Vox incompleix la llei

06/11/2023

Divisió d’opinions a l’ensenyament privat-concertat entorn de la lliure elecció de llengua

Ariadna Mir

El conseller d’Educació, Antoni Vera, s’ha trobat amb una gran oposició per part dels sindicats dins les reunions convocades per informar la comunitat educativa de l’acord entre el PP i Vox, el qual vol garantir la lliure elecció de llengua a l’escola. L’STEI, de fet, ha partit a mitjan reunió amb el sector públic per evidenciar el seu rebuig.

Molts de sindicats dubten de la legalitat de la implantació d’aquest acord, ja que, afirmen, “va en contra de la llei vigent”, i no descarten prendre mesures legals si és necessari. Fins i tot, s’ha arribat a parlar d’excloure l’escola pública a l’hora de posar en pràctica la segregació lingüística.

Així i tot, el conseller d’Educació defensa que aquesta modificació es pot fer sense canviar cap coma del decret de mínims, la llei d’educació i la llei de normalització lingüística, a més d’assegurar que l’elecció de llengua només s’implantarà dins aquells centres que ho vulguin fer de manera voluntària.

Aquest dilluns horabaixa ha estat el torn de l’educació privada o concertada, reunió en la qual sí que s’ha vist alguna posició més favorable a la Conselleria, encara que l’oposició a la segregació també s’ha fet notar.

Les reunions d’avui han estat purament informatives, i queda enlaire com serà el pla pilot per implantar la lliure elecció de llengua. Un pla que la Conselleria ha assegurat que es durà a terme juntament amb la comunitat educativa a pròximes meses sectorials.

Notícies relacionades >

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris