X

Extingit l’incendi que ha destruït la nau de Citubo al polígon Can Frígoles de Sant Josep

La propietat estima unes pèrdues que superen els 13 milions d'euros pel foc tot i que estan compromesos a reobrir el negoci i demanen celeritat en els permisos

05/06/2024

Extingit l’incendi que ha destruït la nau de Citubo al polígon Can Frígoles de Sant Josep

Els bombers han donat per extingit al voltant de les sis del vespre el foc que ha calcinat per complet la nau industrial de l’empresa de material de construcció, decoració i jardineria que ahir es calava foc a la carretera de l’aeroport d’Eivissa. Els danys es quantifiquen en milions d’euros.

Han estat 28 hores de lluita intensa contra les flames i per evitar que s’estenguessin a altres punts del polígon de Can Frígoles, amb temperatures molt elevades per la quantitat de material inflamable que s’hi acumulava. Passada la situació, s’ha començat a investigar l’origen del foc, en un punt a la part posterior de la nau on sembla que s’hi estava fent feina, de fet el cap dels bombers, Miguel Sevilla, explica que “hi havia un palet amb productes químics i molt material com fusta i el que tenim confirmat és que s’hi estava treballant, haurem de preguntar-los què feien en aquell moment”.

La policia judicial de la guàrdia civil s’ha fet càrrec de la investigació de l’origen de l’incendi, que ha causat unes pèrdues de més de 13 milions d’euros, La propietat confia en que l’assegurança cobrirà almenys una part i estan decidits a reconstruir el negoci. Toni Palau, copropietari del negoci, demana “celeritat a l’administració per obtenir els permisos” i explica que la trobada ahir amb el president del Consell, Vicent Marí, li ha permès agafar “ànims per intentar reobrir”.

Palau també assegura que els 40 treballadors seguiran en nòmina mentre duri la reconstrucció. De fet, col·laboraran en la vigilància del recinte, que ha quedat en un estat molt perillós, per evitar que ningú hi accedeixi i pugui prendre mal.

La Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha publicat aquest dimecres un vídeo a les seves xarxes socials en el qual es pot veure com desallotgen una veïna que viu a prop de la nau calcinada. En el video es pot veure com l’agent de policia va haver de quedar a casa de la dona mentre no escampava un poc el foc. Finalment tots dos varen poder sortir de la casa sense problemes.

Notícies relacionades >

05/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT