X

Dos agressors sexuals queden en llibertat a Balears després de revisar les seves condemnes

El TSJIB valora que en tots dos casos, d'acord amb la nova legislació, no pot excedir la pena imposada de 2 anys per tant la pena estaria complerta, ja que estaven condemnats a 3 anys de presó

16/11/2022

Dos agressors sexuals queden en llibertat a Balears després de revisar les seves condemnes

Dos homes condemnats per agressió sexual sense penetració a Balears han estat excarcerats després de revisar les seves sentències contra la llibertat sexual, en el marc de la modificació de la nova la llei del “només sí és sí”, que va entrar en vigor el passat octubre.

Des del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) han assenyalat que es tractaven de dos casos d’agressió sexual que van sol·licitar una revisió de les seves corresponents sentències, que fixaven penes de tres anys de presó. El Tribunal ha valorat en tots dos casos, d’acord amb la nova legislació, no pot excedir la pena imposada de 2 anys per tant la pena estaria complerta a la vista de la liquidació de condemna practicada havent d’acordar-se la seva excarceració.

La llei orgànica estableix una nova tipificació dels delictes sexuals que ha suposat que els tribunals revisin a la baixa les sentències d’alguns condemnats, com ha succeït a Balears.

Reunió de l’Audiència

Des del TSJIB assenyalen que l’Audiència Provincial està pendent d’acordar en una reunió el criteri a dur a terme a les Illes per a complir amb la modificació d’aquesta norma, i amb la finalitat d’unificar els criteris davant la llei del “només sí és sí”.


Sánchez espera que la justícia faci jurisprudència sobre la llei del “només sí és sí” per evitar rebaixes penals

16/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT