X

Dos possibles assassinats masclistes en menys de 24 hores a Espanya

Han mort una dona de 47 anys a Pamplona i una de 20 a Burgos

02/07/2023

Dos possibles assassinats masclistes en menys de 24 hores a Espanya

Dues dones haurien mort en mans de les seves parelles en menys de dues hores a Espanya. El primer crim va tenir lloc dissabte dematí a Pamplona i el segon, durant l’horabaixa a Burgos. En cas de confirmar-se el darrer, a l’estat haurien estat assassinades 25 dones durant el 2023 i 1.209 des de l’1 de gener de 2003.

Pel que fa al cas de Pamplona, un home va matar a la seva parella, una dona de 47 anys i tres fills, en el bar que tots dos regentaven. L’autor de l’assassinat ha confessat els fets i està previst que passi a disposició judicial aquest diumenge.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament han condemnat l’assassinat i han expressat el seu compromís en fer efectiu el dret de les dones a viure una vida lliure de violències.

I per altra banda, l’assassinat de Burgos ha deixat una víctima de 20 anys. Els fets varen ocórrer a l’interior del domicili que compartia la parella a la ciutat. A les 15.30 h, la dona va telefonar a l’112 per avisar que tenia problemes amb la seva parella. Després, els va cridar l’home per demanar que la policia anàs a ca seva perquè, va dir, la seva dona estava molt nerviosa i s’havia tancat a l’habitació amb un ganivet. Quan emergències va arribar al lloc dels fets, però, la dona ja era morta. Ell va explicar que la víctima s’havia penjat, però que ell havia davallat el cadàver.

Tot i això, la Policia Nacional va detenir l’home com a presumpte autor de l’assassinat després d’haver parlat amb els veïnats i veïnades. L’arrestat tenia antecedents per violència de gènere contra la seva exparella. A més, la dona morta, segons les anotacions policials, ja havia estat víctima d’anteriors parelles.

Si es confirma, aquesta seria la tercera víctima mortal per violència de gènere a Castella i Lleó enguany i la 62a des que hi ha registres, des de 2003. A Burgos, haurien mort dotze dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de 2003.

Ara bé, la Comissaria de la Policia Nacional de Burgos ha informat que l’autòpsia determina que la causa de la mort “és compatible amb un suïcidi per penjament”. També ha constatat que la dona presentava traumatismes previs, però que no són la causa de la mort. Tot i això, la parella continua detingut ara com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere i no se l’acusa d’homicidi.

02/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT