X

Dos detinguts a Maó per enganyar i explotar els seus treballadors en situació irregular

Els empresaris els obligaven a jornades de fins a 16 hores al dia, 7 dies a la setmana, sense temps per descansar o menjar a canvi d'un salari d'uns 8 euros l'hora

16/11/2023

Dos detinguts a Maó per enganyar i explotar els seus treballadors en situació irregular

Redacció

Detinguts a Maó dos empresaris per enganyar i explotar treballadors en situació irregular. Se’ls acusa de ser presumptes autors dels delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra els drets dels treballadors i falsedat documental. La investigació s’inicià a principi d’any després de detectar que els empresaris estarien sotmetent els treballadors a jornades laborals molt superiors a les legalment permeses, en condicions de treball precàries i tractes vexatoris constants. La majoria dels empleats no disposava de contracte laboral per tractar-se de persones sense papers.

En la inspecció feta al juliol es van detectar set treballadors en situació irregular al país i un altre en condició de turista. Per aquest motiu se’ls ha imposat una multa d’entre 10.000 i 100.000 euros a cada un d’ells. Els empresaris els obligaven a jornades de fins a 16 hores al dia, 7 dies a la setmana, sense temps per descansar o menjar a canvi d’un salari d’uns 8 euros l’hora. A més, els obligaven a estar pendents del telèfon les 24 hores al dia.

Posteriorment, els agents també van esbrinar que diverses persones estrangeres, la majoria de nacionalitat brasilera, havien regularitzat la seva situació legal o renovat els respectius permisos de residència presentant contractes de treball d’aquesta empresa, sense haver-hi treballat en cap moment i pel qual els exigien entre 1.000 i 3.000 euros.

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris