societat

Dos dies de lluita contra el foc

Tècnics i avions de l'Ibanat continuen treballant a l'Albufera, després que la pluja hagi fet minvar les flames intenses

Dos+dies+de+lluita+contra+el+foc


Les imatges del foc a s’Albufera de Mallorca

L’Albufera de Mallorca ha despert amb una gran taca negra, especialment visible des de l’aire. L’incendi està controlat, però continua actiu. I el principal motiu és que els bombers han sumat un gran aliat durant la nit. La pluja ha apaivagat les intenses flames, que durant dues nits havien cremat el canyís sense contemplacions.

Gràcies a les precipitacions, poc abans de les 9 del matí declaraven l’incendi estabilitzat, atès que havien minvat els focus i gairebé havien desaparegut les columnes de fum. Tres hores més tard, ja al migdia, els serveis d’emergència rebaixaiven l’índex de gravetat de l’incendi al zero i en canviaven l’estat: d’estabilitzat a controlat.

Mentrestant, els veïnats afectats especulen sobre l’origen del succés. Toni Molinas, propietari d’una finca a l’Albufera, ha explicat als micròfons d’IB3 Notícies que se li han cremat nombrosos animals. A més, ha insistit que el vent bufava amb força quan les flames van començar, per la qual cosa està convençut que el foc va ser intencionat.

Durant el matí, una vintena de tècnics de l’Ibanat i quatre avions continuaven amb l’operatiu. Els que sí que han desaparegut han estat els tafaners, que ahir s’acumulaven per desenes als miradors de la zona per veure els efectes del foc. El darrer càlcul és que, a l’Albufera de Mallorca, s’hi han cremat gairebé 440 hectàrees.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Centre Catequístic Sant Miquel dóna suport a la catequista apartada pel bisbe de Menorca

L'afectada assegura sentir-se exclosa per la seva condició d'homosexual

Els Amics de s’Òpera de Maó ajornen la representació de ‘La Bohème’ fins al 2022

Les dimensions del Teatre Principal de Maó feien impossible garantir la distància de seguretat

Reobren els dos primers casals de gent gran a Menorca amb poca concurrència

Els centres de Ferreries, Sant Lluís, i Es Castell han començat a tramitar el pla de contingència que se'ls demana

Manacor potabilitzarà l’aigua que subministra a les llars

Es durà a terme una prova pilot de la que se'n beneficiaran 750 llars del municipi.