X

Dos joves són detinguts per 11 robatoris amb violència

Els detinguts no dubtaven a exercir la violència que per a aconseguir robar a les seves víctimes

21/05/2023

Dos joves són detinguts per 11 robatoris amb violència

Redacció

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Palma, va detenir dijous passat a la barriada de Son Gotleu, dos homes de 18 i 24 anys, com a presumptes autors de fins a 11 delictes de robatori amb violència i intimidació.

La Policia Nacional investigava diferents robatoris amb violència des del 15 de gener fins al passat 18 d’abril, comesos sempre durant la nit i la majoria a la barriada de Pere Garau, on atacaven les seves víctimes immobilitzant-les per l’esquena i en molts casos les agafaven pel coll i les llançaven en terra al mateix temps que li sostreien els efectes de valor com ara carteres i telèfons mòbils, i fins i tot arribaven a colpejar-les.

Els agents van comprovar que el modus operandi dels lladres era el següent; un o dos homes abordaven les víctimes per l’esquena, quan aquestes es trobaven soles, i utilitzaven la violència per a immobilitzar-les i així robar-los les pertinences. Els autors no dubtaven en atacar-les per a aconseguir el seu objectiu. En la majoria dels casos, treballaven en conjunt, tot i que van dur a terme també robatoris en solitari.

Els agents van descobrir que també es van perpetrar dos robatoris més, per separat. Un, a un jove a la platja de Can Pere Antoni, on en un intent de sostreure-li la motxilla, el damnificat va rebre cops a diverses parts del cos. L’altre robatori es va produir a La Rambla, amb una estirada comesa per un jove.

Com a resultat de les gestions es van obtenir proves i indicis que incriminaven dos joves en els fets investigats, i s’establí un dispositiu per a la seva localització i d’aquesta manera els agents, el passat dijous van detenir els dos lladres com a presumptes autors d’onze robatoris amb força, nou amb participació conjunta i dos robatoris més per separat. Els agents han aconseguit recuperar alguns dels efectes sostrets que han estat lliurats a les víctimes.

Als presumptes autors els consten antecedents anteriors per delictes de similar naturalesa. Els detinguts van passar a disposició judicial i es va decretar presó provisional per a tots dos.

21/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris