L'any 1962 Palma tenia 12 hectàrees urbanitzades al voltant dels torrents, és a dir, susceptibles d'inundar-se en cas que es desbordassin. Ara, 60 anys després, en té 200
L’any 1962 Palma tenia 12 hectàrees urbanitzades al voltant dels torrents, és a dir, susceptibles d’inundar-se en cas que es desbordassin. Ara, 60 anys després, en té 200 i el nou Pla d’Ordenació Urbanística de l’Ajuntament no acaba de convèncer.
Els dos torrents que travessen la ciutat, el Torrent Gros i el Torrent de na Bàrbara, tenen una perillositat molt elevada i si hi hagués una ploguda extraordinària i intensa com la de Sant Llorenç, tots dos es podrien desbordar. I, amb el canvi climàtic, més aviat del que ens pensam.
Una solució que proposa l’Ajuntament en el Pla General d’Ordenació Urbanística de Palma és que es pugui fer una certa edificació en les zones més allunyades del torrent i que la resta quedi com un gran parc.
Una solució òptima, però més que insuficient per a Joan Estrany, professor de Geografia Física de la UIB, que considera que no va a l’arrel del problema. “En aquesta memòria es continua insistint en la construcció de més formigó, que no soluciona el problema”, afirma. Perquè, com més formigó vora els torrents, més zones dures, manco filtratges i més perillositat.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu