societat

Educació planteja als directors de centres una tornada a l’escola esglaonada

La conselleria també informa els docents de l'ús obligat de mascaretes a partir dels sis anys


La Conselleria d’Educació planteja als docents un inici del curs esglaonat a les escoles. La intenció del departament de Martí March és que la incorporació dels alumnes a les aules sigui progressiva per evitar que més de 110 alumnes comencin el mateix dia. D’aquesta manera, es vol evitar que els centres siguin un focus de contagi del virus.

En una reunió mantinguda amb els directors de centres de primària i infantil i secundària, la conselleria ha plantejat que les escoles que tenen fins a 700 estudiants matriculats facin la tornada amb un màxim de 5 dies. En els centres de més de 700 alumnes, la direcció disposaria de 10 dies per fer aquesta tornada progressiva i evitar, així, la propagació de la Covid-19. En els centres d’infantil i primària, els primers a començar serien els alumnes d’entre 3 a 6 anys.

En espera de la reunió que el Govern central i les comunitats autònomes mantindran passat demà dijous, el plantejament que fa la conselleria d’Educació és que l’ús de les mascaretes sigui obligatori a partir dels sis anys. En cas que els alumnes comparteixin espais comuns o transport escolar, l’ús de la màscara seria a partir dels 3 anys.

Els directors dels centres també han pogut saber que Salut posarà a la seva disposició un telèfon i correu electrònic per atendre les seves peticions. De moment, es descarta que personal sanitari pugui estar present a les aules.  A més, Educació estudiarà cas per cas, els casos d’aquells alumnes que són considerats de risc o bé que un membre de la seva família ho és i no és convenient que vagin a escola a causa de la covid-19. S’estudiaran aquests casos i es valoraran els informes mèdics que puguin aportar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El centre de Palma ja està preparat per rebre les festes de Nadal

La gent que ha sortit al carrer a veure els llumets també ha aprofitat per pegar una ullada als estands...

Cavalls de raça menorquina desperten l’interès de compradors d’Estats Units

Una genet de l'illa ha muntat una empresa amb una sòcia nord-americana per vendre-hi exemplars

L’oci a l’aire lliure agafa força a Eivissa

Consumir a terrassetes i l'oferta gatronòmica en espais oberts són les principals alternatives

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus