X

Educació i Cort es comprometen a tenir enllestit l’avantprojecte de l’IES Son Ferriol aquest 2021

Fa 30 anys que l'Apima reclama la construcció d'una instal·lació de secundària

03/12/2020

Educació i Cort es comprometen a tenir enllestit l’avantprojecte de l’IES Son Ferriol aquest 2021

L’Associació de Pares i Mares de l’escola de Son Ferriol ja no poden més. Des de l’any 1990 reclamen que la barriada de Son Ferriol pugui tenir un institut. Els infants en acabar Primària, amb 11-12 anys, s’han de dispersar per cinc instituts de Palma i Marratxí. Quatre d’aquests centres ubicats a la saturada zona B de Ciutat. Són els IES Son Pacs, el Madina Mayurqa, el Joan Maria Thomàs, el Josep Maria Llompart, i al municipi de Marratxí l’institut de Sant Marçal.

Actualment, l’Ajuntament de Palma i la conselleria d’Educació fan feina en paral·lel per accelerar el projecte. Aquest terreny de 19.000 metres quadrats aferrat a Son Llàtzer és previsiblement el que acollirà el futur institut de Son Ferriol que impartirà ESO, Batxillerat i FP i suposarà una inversió de 5,8 milions d’euros.

Les zones del Molinar i El Coll d’en Rabassa pateixen una situació molt similar a la de Son Ferriol. No hi ha cap institut públic, tot i ser unes zones que poblacionalment han crescut molt els darrers anys i no tenen instal·lacions educatives de secundària públiques.

03/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris