societat

Educació i Cort es comprometen a tenir enllestit l’avantprojecte de l’IES Son Ferriol aquest 2021

Fa 30 anys que l'Apima reclama la construcció d'una instal·lació de secundària


L’Associació de Pares i Mares de l’escola de Son Ferriol ja no poden més. Des de l’any 1990 reclamen que la barriada de Son Ferriol pugui tenir un institut. Els infants en acabar Primària, amb 11-12 anys, s’han de dispersar per cinc instituts de Palma i Marratxí. Quatre d’aquests centres ubicats a la saturada zona B de Ciutat. Són els IES Son Pacs, el Madina Mayurqa, el Joan Maria Thomàs, el Josep Maria Llompart, i al municipi de Marratxí l’institut de Sant Marçal.

Actualment, l’Ajuntament de Palma i la conselleria d’Educació fan feina en paral·lel per accelerar el projecte. Aquest terreny de 19.000 metres quadrats aferrat a Son Llàtzer és previsiblement el que acollirà el futur institut de Son Ferriol que impartirà ESO, Batxillerat i FP i suposarà una inversió de 5,8 milions d’euros.

Les zones del Molinar i El Coll d’en Rabassa pateixen una situació molt similar a la de Son Ferriol. No hi ha cap institut públic, tot i ser unes zones que poblacionalment han crescut molt els darrers anys i no tenen instal·lacions educatives de secundària públiques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

El cineasta Víctor Erice i l’escriptor Héctor Abad Faciolince se sumen a les trobades Talleres Islados

Aquests autors seran la novetat de la 12ª edició del retirament artístic de Talleres Islados, un projecte que aquest any...

Els infermers de la presó de Mallorca denuncien falta de personal i recursos materials

Reivindiquen que la sanitat penitenciària es traspassi a les institucions autonòmiques i posar punt final a les dificultats

La ‘Llonguetada’ resisteix a les restriccions i manté l’esperit de Sant Sebastià

Sis bars de Palma hi han participat i han oferit els emblemàtics llonguets clàssics i altres de més originals

El Govern, satisfet amb la sentència sobre les ZEPA

El TSJIB desestima el recurs presentat per ASAJA contra l'ampliació d'aquestes àrees de protecció d'aus