societat

Eivissa recupera dos carrers de l’època Medieval: Soledat i Hospital

La rehabilitació a Dalt Vila s'ha fet amb pedra natural de Sant Vicent i còdols, dibuixant la forma d'espina de peix

Eivissa+recupera+dos+carrers+de+l%27%C3%A8poca+Medieval%3A+Soledat+i+Hospital

A Eivissa han finalitzat les obres de reforma dels carrers de Soledat i Hospital a Dalt Vila. Han costat 185.000 euros i han permès recuperar una zona que va ser cèntrica i emblemàtica en època medieval. La zona va quedar enfonsada quan es van construir les murades renaixentistes. La rehabilitació s’ha fet amb pedra natural de Sant Vicent i còdols, dibuixant la forma d’espina de peix característica de Dalt Vila. Part del paviment dels segles XVI i XVII s’ha pogut incorporar i s’han eliminat barreres arquitectòniques, tot i que al carrer Hospital ha estat impossible per la gran pendent que té. Les troballes arqueològiques i la destrucció d’un mur de contenció privat durant les obres han fet que s’allarguin més d’un any. El Consistori assegura que moltes cases de la zona s’han reformat o tenen projectes per fer-ho. L’Ajuntament d’Eivissa vol comprar amb l’impost sostenible un solar situat al costat d’aquests carrers on estava l’antic hospital medieval, valorat en 1,3 milions. Es vol crear un parc arqueològic i connectar-ho amb la ronda de Calvi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’exinspector de blanqueig de la policia nega haver filtrat informes del cas Cursach

Tres agents de blanqueig han declarat com a investigats davant els fiscals venguts de Madrid

Autoritat Portuària subhasta per 153 euros el vaixell incendiat al port de Maó el 2011

La primera oferta per a l'Aristima va ser de 600.000 euros i desballestar-lo costava 25.000

PIME promou el ‘Tax Free’ per estimular les vendes dels britànics als comerços de Menorca

Consideren que facilitar-los la devolució de l'IVA quan siguin extracomunitaris serà un bon reclam comercial

El GOB avisa: el nou moll de formigó de Cala Corb afecta greument la fauna marina

El projecte, pressupostat en gairebé 2 milions d'euros, preveia inicialment que l'estructura fos de llenya