X

Eivissa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de Balears

La consellera Mae de la Concha ho ha anunciat avui en les jornades pel centenari de la confraria de pescadors de l'illa

03/09/2022

Eivissa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de Balears

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha anunciat aquest dissabte, en les jornades pel centenari de la confraria de pescadors d’Eivissa, que l’illa tindrà la primera Xarxa de Dones de Pesca de Balears. Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, La Xarxa de Dones de Pesca d’Eivissa serà la primera que hi haurà a Balears. Així ho ha donat a conèixer aquest dissabte la consellera, en una taula rodona sobre el paper de la dona en la pesca, en el marc de les jornades pel centenari de l’antiga Confraria de pescadors d’Eivissa i Formentera, avui dia separada en dos, una per illa. Una jornada a la qual han assistit també autoritats del Consell Insular d’Eivissa, membres de les confraries i molts pescadors de Pitiüses.

De la Concha ha manifestat que està previst que aquesta xarxa sigui una realitat aquest mes de setembre i ha felicitat a totes les dones que han fet possible la seva creació. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en els plans d’igualtat del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, del d’Igualtat i els propis del Govern i de la pròpia Conselleria, que ha participat en la dinamització i creació d’aquesta xarxa.

La xarxa d’Eivissa serà la primera a crear-se a Balears perquè, en paraules de la consellera de la Concha “és on s’han mobilitzat més i on hi ha un percentatge més elevat de dones treballant”. Els objectius principals d’aquesta seran, entre altres, associar-se per a augmentar la presència de la dona en el món de la pesca i que “coneguin els seus drets i a altres dones en la mateixa situació aquí o en altres comunitats”, ha destacat. De la Concha ha posat també en valor aquesta organització de les dones dins del sector “a l’hora de interlocutar amb les administracions, per a demanar ajudes o per a formació”. En aquest sentit, ha afegit que “és molt necessari que en els instituts es mostri que aquesta no sols és una vocació molt bonica, sinó també viable i amb futur”, ha remarcat.

La consellera ha volgut recordar que “la pesca és, dins del sector primari, on la dona té menys presència reconeguda, tot i que sempre hi ha estat present”, i ha exposat a més que, segons dades del cens de 2019, són un dos per cent de les tripulacions i un cinc per cent en els cursos de Formació Professional de pesca. Així, ha dit que la xarxa treballarà per a revertir aquestes xifres i “visibilitzar el treball que s’ha fet des de sempre i es fa”, ha dit.

L’encarregada de projectes de la confraria i també membre de la Xarxa de Dones de Pesca d’Eivissa, Margalida Serra, per part seva, ha afegit que ja han tingut moltes reunions, de les quals va sorgir la idea de la taula de dones dins de les jornades. “Pensem que els exemples de diferents dones que treballen en el sector de la pesca eren una bona manera de visibilitzar el seu treball i fer veure a altres dones que poden tenir un lloc aquí”, ha dit.

03/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris