3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És una línia anònima, gratuïta, confidencial i accessible que oferirà atenció i suport multidisciplinari amb experts en el maneig d'aquestes situacions
22
La pandèmia dispara un 156% els SOS de suïcidi i ajuda a les Illes Balears
El Govern atribueix el número curt gratuït 024 al servei per a atendre temptatives de suïcidi. L’objectiu d’aquesta línia d’ajuda és proporcionar atenció telefònica a tota les persones amb pensaments, ideacions o risc de conducta suïcida, segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).
Es tracta d’una línia d’abast nacional, anònima, gratuïta, confidencial i accessible que oferirà atenció i suport per mitjà de personal especialitzat de perfils multidisciplinaris i experts en el maneig d’aquestes situacions, sobre els diferents aspectes que puguin contribuir a prevenir o impedir les conductes susceptibles de derivar en riscos per a la vida o la integritat física d’aquestes persones.
Així mateix, es facilitarà a aquestes persones la informació necessària perquè puguin accedir als serveis sanitaris especialitzats més adequats a la seva situació personal. L’entitat prestatària serà la Direcció General de Salut Pública. El Ministeri de Sanitat podrà, a més, col·laborar amb unitats especialitzades en les comunitats autònomes, així com amb recursos d’emergències que pogués ser necessari mobilitzar.
Les trucades telefòniques al número atribuït seran gratuïtes i no generaran facturació en origen per a l’usuari. La prestació estarà oberta a tots els ciutadans sense necessitat de registre previ. Durant les trucades estaran prohibides publicitat, entreteniment, comercialització, venda i ús de la trucada per a la venda futura de serveis comercials. Així mateix, tindrà caràcter permanent, no podent prestar-se de manera temporal, per exemple, durant determinades campanyes.
Si el servei no estigués disponible les vint-i-quatre hores de tots els dies de l’any, es garantirà l’existència d’informació pública fàcilment accessible sobre la disponibilitat de l’atenció telefònica i que, durant els períodes d’indisponibilitat, s’atengui les crides amb informació sobre el dia i l’hora en què tornarà a estar disponible. Igualment, en la prestació es vetllarà perquè els usuaris amb discapacitat auditiva o de la parla disposin de les facilitats que permetin la seva adequada atenció, tenint en compte les seves necessitats específiques.
L’entitat prestatària haurà de designar ara a l’operador del servei telefònic disponible al públic que s’encarregarà d’acabar les crides dirigides al número 024, així com la data d’inici i la ubicació geogràfica els centres d’atenció de crides.
Els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil han augmentat un 30% des de juny del 2020 a causa de la pandèmia. Aquests temptatives també han crescut entre un 30 i un 50% entre la població adulta, segons les darreres dades de Salut.
Trenquem el silenci i parlem de suïcidi, un problema creixent
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil