X

El 13% dels menors tutelats es fuga del centre en alguna ocasió

L'adolescent que fa sortides no autoritzades s'exposa a molts riscos, entre els quals l'explotació sexual

08/11/2023

El 13%25 dels menors tutelats es fuga del centre en alguna ocasió

Ana Rubio

El 13% dels menors tutelats fa sortides no autoritzades del centre. És la conclusió de l’estudi fet per la Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència, en què han participat durant un any 20 llars de protecció de Mallorca. L’informe també indica que aquestes sortides les protagonitzen sobretot adolescents d’entre 15 i 17 anys i, especialment, els que estan en centres d’alta intensitat perquè són més vulnerables.

Els tècnics expliquen que una sortida no autoritzada pot ser un retard en l’hora establerta per tornar a la llar o anar-se’n sense permís. El que han detectat és que, en aquestes sortides, la majoria no passa més de 24 hores fora del centre, però, quan n’han passades 4, ja se n’informa la policia. Hi ha risc d’absentisme escolar, de robatoris o de ser víctimes de furts, a més del risc d’exposar-se a patir abusos i explotació sexual.

Línies d’actuació

L’objectiu d’aquest informe és minimitzar les sortides no autoritzades i reduir els riscos als quals s’exposen els menors quan estan fora del centre. Entre altres recomanacions, l’estudi aconsella fomentar els vincles afectius estables i les activitats de lleure saludable.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris