economia

El 2019 deixa una lleugera baixada de turistes

L'ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica


El balanç turístic a les Balears durant el 2019 ens deixa un lleuger descens de visitants, però una despesa rècord. En concret, hi varen venir 16,453.000 turistes, un 0,65 per cent manco que l’any 2018, en xifres són més de 100.000 turistes menys. La baixada dels turistes internacionals, 170.000 manco, s’ha vist compensada, en part, per l’augment de turistes espanyols, 63.000 més que l’any anterior.

El principal mercat continua essent l’alemany -tot i haver baixat- i la sorpresa, entre cometes, ha estat la pujada dels turistes britànics malgrat la incertesa del Brexit. Els turistes que ens han visitat han gastat més. En concret 16.510 milions d’euros. També augmenta la despesa mitjana diària, que és de 151 euros. El Govern creu que les dades són bones perquè s’estabilitza l’arribada de turistes però, al mateix temps creix la despesa, la rendibilitat i l’ocupació laboral.

Els hotelers adverteixen que el mercat nacional no podrà compensar una baixada del mercat alemany, però també pensen que el 2019 ha estat positiu. Atribueixen la baixada d’un 30 per cent dels turistes internacionals al desembre per la fallida de Thomas Cook. L’ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica. El Govern farà una acció específica pel mercat alemany amb vista a la ITB de Berlín.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els hotels de Menorca comencen el juliol amb una ocupació del 95%

Des de l'abril s'estran donant xifres d'ocupació de rècord als hotels de Menorca on la demanda ha incrementat els preus...

Caixabank abandonarà la històrica oficina central de Son Fuster a Palma

La Conselleria d'Educació, que ja ocupa la meitat de les instal·lacions, ha mantengut converses amb el banc català per quedar-se...

Tolo Deyà, vicedegà de Turisme: “El servei que donen els empleats sense experiència pot afectar futures temporades”

L'expert alerta dels perills de cobrir la manca de personal generalitzada al sector amb mà d'obra poc qualificada

José Manuel Raya, advocat laboralista: “La inflació ja es nota en la negociació dels convenis col·lectius”

L'expert afirma que si l'IPC continua al mateix ritme, sempre hi haurà una pèrdua del poder adquisitiu del treballador