economia

El 2019 deixa una lleugera baixada de turistes

L'ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica

El+2019+deixa+una+lleugera+baixada+de+turistes

El balanç turístic a les Balears durant el 2019 ens deixa un lleuger descens de visitants, però una despesa rècord. En concret, hi varen venir 16,453.000 turistes, un 0,65 per cent manco que l’any 2018, en xifres són més de 100.000 turistes menys. La baixada dels turistes internacionals, 170.000 manco, s’ha vist compensada, en part, per l’augment de turistes espanyols, 63.000 més que l’any anterior.

El principal mercat continua essent l’alemany -tot i haver baixat- i la sorpresa, entre cometes, ha estat la pujada dels turistes britànics malgrat la incertesa del Brexit. Els turistes que ens han visitat han gastat més. En concret 16.510 milions d’euros. També augmenta la despesa mitjana diària, que és de 151 euros. El Govern creu que les dades són bones perquè s’estabilitza l’arribada de turistes però, al mateix temps creix la despesa, la rendibilitat i l’ocupació laboral.

Els hotelers adverteixen que el mercat nacional no podrà compensar una baixada del mercat alemany, però també pensen que el 2019 ha estat positiu. Atribueixen la baixada d’un 30 per cent dels turistes internacionals al desembre per la fallida de Thomas Cook. L’ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica. El Govern farà una acció específica pel mercat alemany amb vista a la ITB de Berlín.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Suspesa la ITB de Berlín a causa del Covid-19

Resultava impossible complir amb els requisits de seguretat sanitària reclamats per les autoritats

PIMECO trasllada a Cort el seu malestar pels canvis en mobilitat

La reunió entre la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat de Cort i PIMECO s'emmarca dins el cicle de xerrades 'Los coloquios...

El Covid-19 provoca caigudes a la borsa espanyola

Ha perdut quasi el 12 per cent, el pitjor resultat setmanal des de principis del maig de 2010

Volkswagen indemnitzarà 460.000 consumidors pel frau de les emissions

El fabricant d'automòbils pagarà en total 800 milions d'euros