economia

El 2019 deixa una lleugera baixada de turistes

L'ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica

El+2019+deixa+una+lleugera+baixada+de+turistes

El balanç turístic a les Balears durant el 2019 ens deixa un lleuger descens de visitants, però una despesa rècord. En concret, hi varen venir 16,453.000 turistes, un 0,65 per cent manco que l’any 2018, en xifres són més de 100.000 turistes menys. La baixada dels turistes internacionals, 170.000 manco, s’ha vist compensada, en part, per l’augment de turistes espanyols, 63.000 més que l’any anterior.

El principal mercat continua essent l’alemany -tot i haver baixat- i la sorpresa, entre cometes, ha estat la pujada dels turistes britànics malgrat la incertesa del Brexit. Els turistes que ens han visitat han gastat més. En concret 16.510 milions d’euros. També augmenta la despesa mitjana diària, que és de 151 euros. El Govern creu que les dades són bones perquè s’estabilitza l’arribada de turistes però, al mateix temps creix la despesa, la rendibilitat i l’ocupació laboral.

Els hotelers adverteixen que el mercat nacional no podrà compensar una baixada del mercat alemany, però també pensen que el 2019 ha estat positiu. Atribueixen la baixada d’un 30 per cent dels turistes internacionals al desembre per la fallida de Thomas Cook. L’ocupació laboral del sector ha registrat 105.500 treballadors de mitjana, el màxim de la sèrie històrica. El Govern farà una acció específica pel mercat alemany amb vista a la ITB de Berlín.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les vendes de vi mallorquí caigueren un 35% el 2020

Es varen vendre 1'6 milions de litres manco de vi, segons les denominacions d'Origen de Binissalem i Pla i Llevant i dels Vins de la Terra

El Govern insta a Aviació Civil exigir la correcta aplicació del descompte de resident a les companyies

La mesura va entrar en vigor el dia primer de gener i les companyies tenien fins al 28 de febrer...

La restauració de Menorca rebutja poder obrir els interiors només fins a les 17.00h

Poden obrir al 30% de la seva capacitat i amb un màxim de quatre persones per taula

L’arribada de turistes estrangers cau un 85% al gener

Zones hoteleres com Palma i Alcúdia no preveuen obrir fins el maig