X

El 25N i la condemna als tres feminicidis d’enguany a les Illes

Enguany, a causa de la pandèmia, no hi ha concentracions, ni grans manifestacions

25/11/2020

El 25N i la condemna als tres feminicidis d’enguany a les Illes

Imatge d'arxiu. /EFE

Avui és dia 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Enguany, a causa de la pandèmia, no hi ha concentracions, ni grans manifestacions. Enguany hi ha llaços morats als balcons i minuts de silenci, de condema. Enguany les Illes ja sumen tres feminicidis. La primera víctima mortal va ser una dona de 52 anys que va morir el passat 21 de juliol a l’hospital de Son Espases, a Palma, després de rebre una pallissa per part de la seva parella dies abans, el 13 de juliol, en un domicili en el barri de son Cotoner, a Palma. La segona víctima va ser una dona de 37 anys que va morir en rebre un tir d’arma de foc disparat per la seva parella en un cotxe al costat d’una gasolinera de Peguera, a Calvià, el passat 15 d’octubre.

Una de cada tres dones ha patit violència masclista

Segons l’Enquesta de Violència sobre la Dona de 2019, feta pública al setembre, el 57,3% de les dones que viuen a Espanya ha sofert algun tipus de violència masclista al llarg de la seva vida (11,3 milions): més de 4 milions han patit violència física; 2,8 milions, violència sexual i més de 8 milions asseguren haver estat víctimes d’assetjament sexual.

Una de cada tres dones (6,6 milions) ha estat maltractada física, sexual, psicològica o econòmicament per una parella o exparella.

Gairebé 3 milions han rebut maltractaments físics o violència sexual per part d’un company sentimental i més de 1,68 milions de nens viuen en llars en els quals la seva mare sofreix violència de gènere per part de la seva parella o exparella i la meitat d’ells ha patit també el maltractament de l’agressor.

La màxima expressió de la violència de gènere, l’assassinat masclista, ha posat fi a la vida de 1.074 dones des de 2003, 41 en el que va de 2020.

Des de 2013, 37 nens han estat assassinats pel seu pare o per la parella o exparella de la seva mare i 301 menors han quedat orfes.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es.


El tercer crim masclista d’enguany a les Illes, el segon en només 19 dies

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris