societat

El 31% del espanyols creu que hi ha un desavantatge laboral per al col·lectiu LGTBI

La Conselleria de Treball ha organitzat una jornada sobre persones LGTBI a l'àmbit laboral

El+31%25+del+espanyols+creu+que+hi+ha+un+desavantatge+laboral+per+al+col%C2%B7lectiu+LGTBI

Segons un estudi de l’institut d’investigació social IMOP, només el 6% de la població espanyola es qüestiona la igualtat de drets. Malgrat això, molts consideren que el col·lectiu LGTBI pateix un desavantatge laboral. Aquests han sigut alguns dels plantejaments de la jornada sobre persones LGTBI en àmbit laboral que ha tingut lloc a Palma.

El 31% dels espanyols considera que encara hi ha un desavantatge en àmbit laboral per al col·lectiu LGTBI. Aquesta és una de les conclusions a què arriba l’estudi de l’IMOP i que avui s’ha presentat a la Jornada sobre persones LGTBI a l’àmbit laboral, organitzada per la Conselleria de Treball. Amb entrevistes i grups de discussió amb persones del col·lectiu i amb empreses i sindicats, l’estudi posa en evidència la falta d’espais inclusius i la discriminació estructural, és a dir, l’amagament de gent que no se sent lliure d’expressar la seva orientació sexual.

Dins el col·lectiu, les més desconegudes i incompreses són les persones transsexuals. Una situació que genera molt de patiment personal i que s’accentua en l’àmbit laboral.

La jornada també ha valorat les actuacions i eines per lluitar contra la LGTBIfòbia. Associacions, sindicats i representants d’empreses han explicat els seus mecanismes.

Una de les conclusions globals és que s’ha de seguir desenvolupant un marc normatiu que faci expressa la lluita per la no-discriminació per orientació sexual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...

Alaior demana al Consell una solució a l’encreuament de la carretera general amb la urbanització Torre-Solí

L'última topada va ocórrer dissabte passat quan un vehicle va fer un gir a l'esquerra, i això va provocar un...

Juaneda realitza setmanalment 5.000 proves a les seves clíniques i centres perifèrics de Menorca

El 80% són tests d'antígens, que realitzen biòlegs, metges, infermeres o tècnics especialistes en laboratori

L’Ajuntament de Deià signa la compra del casal de Can Vallès per 3 milions d’euros

Les previsió és que s'hi instal·lin diferents dependències municipals durant els propers anys, i de manera imminent els jardins s'obriran...