economia

El 40% de la planta hotelera de Mallorca obrirà aquest juliol

L'impacte mediàtic del pla pilot de turisme ha activat l'interès per l'illa, segons la FEHM


Amb la vista fixada en l’obertura de fronteres exteriors, en dos dies, i després de l’acord per perllongar les condicions dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació per força major, més hotelers de Mallorca s’animen a obrir aquest estiu. Segons la Federació Hotelera, el juliol 260 establiments de l’illa obriràn portes, és a dir, el 30% de la planta hotelera. Una xifra que la patronal calcula que s’elevarà al 40% quan acabi el mes.

La FEHM ha constatat un increment de cerques on line sobre Mallorca com a destinació vacacional per l’impacte mediàtic que ha tengut el pla pilot de turisme, valorat molt positivament perquè ha permès comprovar-ne el funcionament de protocols. Ara però -diu la patronal hotelera- aquest interès s’ha de traduir en reserves per motivar que es reactivi l’activitat progressivament. Les seves estimacions apunten que el nombre d’establiments que obrirà el mes que ve multiplicarà per 6 la planta activa en aquests moments, un fet que dependrà també de com evolucionin els mercats emissors. “L’alemany -diu María José Aguiló, vicepresidenta executiva de la FEHM- està millor posicionada que alguns altres però també estem molt pendents, no només del que passi dilluns amb el Regne Unit amb el tema de la quarantena (…), sinó també del mercat escandinau i del nacional”.

Millors perspectives per a la Platja de Palma

La FEHM parla d’un 40% de la planta hotelera oberta, dada que s’eleva al 60% si mirem específicament a la Platja de Palma, una de les zones on s’ha fet la prova pilot.

La gerent de l’Associació Hotelera de Platja de Palma, Patricia Lliteres, reconeix que les xifres finalment seran més bones que la previsió inicial, ja que al juliol 55 establiments se sumaran als 11 que actualment estan oberts. En total, més de 21.000 places turístiques disponibles i amb expectativa de ser ocupades en temporada alta. Un panorama que el sector no esperava aconseguir fa un mes i mig -ha explicat Lliteres al programa Al Dia d’IB3 Ràdio– en plena pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Rebaixa de l’IVA turístic a Gran Bretanya per ajudar el sector

Divendres deixarà d'aplicar-se la quarantena d'entrada a Anglaterra, tot i que Escòcia i Gal·les continuaran aplicant-la

El transport discrecional xifra en un 90% la pèrdua de negoci

La Federació Empresarial Balear del Tranport ha reclamat més ajudes directes durant la celebració de l'assemblea anual.

El govern central amplia les ajudes al transport per fer front a la crisi

Les connexions marítimes Illes-Península són declarades "estratègiques" i podran ser bonificades al 40%

Bel Oliver: “És el moment que el sector turístic es faci preguntes incòmodes”

La secretària d'Estat de Turisme creu que s'ha d'analitzar la distribució dels beneficis